OD TALIJANSKE GASTRONOMIJE DO JEDRENJA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. studenog 2013. - 12:32
Autor: 

Bogati kalendar raznovrsnih dešavanja za sve klijente i goste pripremio je manadžment luksuznog tivatskog nautičko-turističkog centra Porto Montenegro. Nakon dvodnevne fešte, koja je početkom mjeseca obilježila proslavu "Halloween-a", odnosno "Noći vještica", 8. i 9. studenog održat će se večeri talijanske kuhinje.
Kao poseban gost na ovoj gastronomskoj fešti učestvovat će jedan od najpoznatijih talijanskih šefova kuhinje, Isidoro Consolini. On će tom prigodom spremati najraznovrsnije delicije, pa će se tako, između ostalog, u ponudi restorana "La Piazza" naći gambori u slatko-kiselom sosu, rolovani brancin s pinjolima i pistaćima, cipoli u specijalnom sosu, lazanje sa šparogama i talijanskim sirom Taleggio, ali i specijalitet večeri: ljuske jajeta ispunjene s pjenastom kremom Zabaione i s ultraskupim i ekskluzivnim pečurkama - crnim tartufima iz Monte Balda.

U Jahting klubu Porto Montenegra 7.studenog bit će održan koncert dua flauta-gitara u sastavu Boris Nikčević-Bojana Brajović, dok Porto Montenegro članove posada jahti vezanih u toj marini i ostale svoje klijente, 15.studenog vodi na posebnu enološku manifestaciju – "Veče vina" u Kotoru. Tom prigodom ljubitelji vina uživat će u degustaciji najboljih crnogorskih autohtonih i mediteranskih vrsta. Već sljedećeg dana svi koji uživaju u jedrenju moći će da se oprobaju u "Jesenjoj regati" u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, a posebna "Večera za kapetane" zakazana je za 22. studeni također u Jahting klubu.
Kapetani i članovi posada jahti, koje zimuju u tivatskoj marini imat će priliku da se bolje međusobno upoznaju 23. studenog, kada je planirano cjelodnevno druženje pod nazivom „Crew open day". Teniski mečevi, skvoš, joga, jedrenje, veslanje samo su neke od aktivnosti tijekom dana koje će biti pripremljene za njih, a večer će se završiti projekcijom filmova u Jahting klubu.
Za sve ljubitelje skvoša, posljednjeg dana mjeseca studenog bit će organiziran turnir u Sportskom klubu Porto Montenegro. Na istom mjestu inače, svakog četvrtka u studenom svi zainteresirani se mogu oprobati u turnirima u kuglanju, koji uvijek predstavljaju razlog za dobro druženje i zabavu.