PROJEKICA FILMOVA O SOLANAMA NA MEDITERANU U SKLOPU ORNITOLOŠKOG KAMPA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. listopada 2013. - 9:58
Autor: 

U sklopu ornitološkog kampa koji se u periodu od 7.-11. listopada održava na Tivatskim solilima, 8. listopada - utorak u 19 sati u Multimedijalnoj sali Općine Tivat biće održane projekcije filmova „So je život" i „Ambasadori Crne Gore".
Filmovi će biće prikazani u cilju predstavljanja značaja solana za očuvanje biodiverziteta, posebno ptičjih vrsta koje se na solanama gnijezde, odmaraju ili zimuju, kulturne baštine Mediterana kao i najharizmatičnijih ptičjih vrsta koje će nas sprovesti kroz najznačajnija područja njihovog boravka u Crnoj Gori.
Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Općina Tivat pozivaju sve zainteresirane građane i ljubitelje ptica da prisustvuju projekciji filmova i se upoznaju sa ovim značajnim područjima za boravak ptica.
Događaj je organiziran u sklopu IPA prekograničnog projekta „ORNIBA-Zaštita ptičjih vrsta na Balkanu: Zajednička intervencija Bosne i Hercegovine i Crne Gore" finansiranog od strane Europske Unije u okviru prekograničnog programa Bosna i Hercegovina i Crna Gora.
Projekat zajedničkim snagama implementiraju partnerske organizacije Oxfam Italia (BiH) i Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (MNE) u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Bosne i Hercegovine-„Naše Ptice" i „Novi val" i Općinom Tivat kao partnerom za Crnu Goru.