SNIMANJE FILMA "MAMULA"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 28. rujna 2013. - 10:37
Autor: 

Povodom snimanje horor filma "Mamula", u režiji Milana Todorovića, koje je u toku od 20. rujna u petak je upriličeno druženje novinara sa glumačkom i autorskom ekipom u selu Rose.
"Film se snima na engleskom jeziku, u žanru koji je kod nas rijedak, ali u svijetu vrlo tražen i nadamo se širokoj međunarodnoj distribuciji", rekao je producent Marko Jocić iz beogradske kompanije "Viktorija film".
Scenario za novi film napisali su Marko Backović, Milan Konjević i Beri Kiting, kako javlja Radio Jadran.

Reditelj Todorović smatra da horor ima vjernu publiku u cijelom svijetu i da je snimanje žanrovskog filma na engleskom jeziku dobar način da se prevaziđe ekonomska kriza.
""Mamula" će ujedno biti percipiran i kao američki film, jer će glavni likovi biti Amerikanci, ali i kao domaći film, zbog lokacija i većeg broja poznatih domaćih glumaca", istakao je on.
Mističnost sirena biće očuvana kroz atmosferu i stil režije, gdje će se priča više bazirati na onome šta publika zamišlja, nego šta zaista vidi. U stilu čuvenog filma "Osmi putnik".
"Sirena će biti hipnotišuće i opčinjavajuće ljepote, čime će njena metamorfoza u monstruzno biće biti strašnija. Sirena će biti urađena kombinacijom maske i vrhunskih kompjuterskih efekata, gdje će prvi put biti testirane i neke nove tehnologije", pojasnio je reditelj Todorović.
Vizuelni stil filma predstavljaće mješavinu kadrova Crnogorskog primorja i uznemirujuće unutrašnje tame drevnih hodnika Mamule. Oštar zvuk i sablasna muzika gradiće tenziju i neizvjesnost i uvući publiku unutar mahnitosti na platnu.
U glumačkoj postavi su Kristina Klebe, Natali Burn, Dragan Mićanović, Slobodan Stefanović, Miki Krstović, Zorana Kostić Obradović i drugi, a specijalni gost je Franko Nero.
Pored producentskih kuća Viktorija film i Talking Wolf iz Srbije, potencijal filma prepoznali su i koproducenti Džeri Ketering, Prva televizija, Media Plus i Digital Kraft.
Finansijsku i tehničku podršku dobili su i od Općine Herceg-Novi, gdje će film snimati do 10. listopada.