BLAGOSLOV KUĆNIH LJUBIMACA U DONJOJ LASTVI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 16. kolovoza 2013. - 11:50
Autor: 

Danas je u Donjoj Lastvi, povodom proslave Sv. Roka, zaštitnika oboljelih od zaraznih bolesti, kirurga, invalida, te zaštitnika životinja, po drugi put održan blagoslov životinja. Svetu misu je vodio don Dejan Turza, kao i prošle godine.Sveti Roko je svetac iz XIV st., rođen u Francuskoj. Kada je smrtno obolio, Bog mu je poslao psa, koji ga je hrabrio i lizao mu rane..Kada je svetac ozdravio, blagoslovio je sve životinje u šumi, koje su također ozdravile.
Moramo također spomenuti udrugu za zaštitu životinja iz Kotora "Animagus", koji su bili prisutni na svetoj misi, i koji se nesebićno bore za boljitak napuštenih životinja.Udruga "Animagus", u suradnji sa don Dejanom Turzom, samim obredom nam želi ukazati na bitnost postajanja svakog živog bića, pa tako i životinja. Prilog, koji je skupljen prilikom mise, bit će darovan udruzi "Animagus".

Bog je povjerio životinje brizi čovjeka, i ne možemo, a ne osjetiti dužnost ,ukoliko smo u mogućnosti, da im na bilo koji način pomognemo .Pružajući nam iskrenu, nesebićnu ljubav, koliko god imuni bili na njihove probleme,ne možemo stajati sa strane i ne uzvratiti im na bilo koji način. Nadamo se da će održavanje blagoslova životinja u Donjoj Lastvi postati tradicija i da će se svake godine povećavati broj prisutnih.