MEĐUNARODNA MATCH RACE REGATA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. lipnja 2013. - 11:08
Autor: 

Nastavak sportskih aktivnosti u Porto Montenegru ovog ljeta obilježiće druga po redu godišnja Yaht klub Međunarodna regata, odnosno jedriličarsko takmičenje u dvobojskom jedrenju, koja će se održati 8. i 9.lipnja (subota i nedelja) u akvatorijumu tivatskog zaliva.
Jedriće se na regatnim jedrilicama klase blu 26, a učestvovaće predstavnici nekih od najboljih jedriličarskih klubova Europe. Pored domaćina iz Yaht kluba Porto Montenegro iz Tivta, u konkurenciji su i timovi jedriličarskog kluba Škver iz Herceg Novog, FRAPA - Ženski jedriličarski tim iz Splita, te Cirih Yath klub iz Švicarske i Gibraltar Team sa Gibraltara.

Učesnici drugog po redu Inter Club Match Race-a u četvoročlanim timovima, takmičiće se jedni protiv drugih tokom dvodnevnog programa jedrenja. Takmičenje ima za cilj da bude prijateljsko, ali ipak vrlo konkurentno prvenstvo, a brodovi klase blu 26 na kojima će se voziti regata, namjenski su gradjeni upravo za match race jedrenje pa je ovo prava prilika da ih vidite u rukama nekih od najboljih svjetskih, skipera match-race.
Dodjela nagrada najboljim timovima i svečano zatvaranje događaja biće organizirano u nedjelju, 9.lipnja u 19,30 na terasi Porto Montenegro Yaht kluba (bivši Dom vojske).