Za vikend će biti održano peto Match Race natjecanje

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. ožujka 2015. - 12:34
Autor: 

I ove godine kalendar regati u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro bit će bogat sadržajima – peto, već tradicionalno Match Race natjecanje će se održati za vikend, od 20. do 22. ožujka na jedrilicama klase BLU26.

 

Ovo natjecanje predstavlja dobru šansu za sve lokalne jedriličare da odmjere snagu s profesionalnim europskim timovima, a rok za prijavu bio je 13. ožujak. Pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno sudjelovanje na Inter Club Match Race-u, koji će biti održan od 17. do 19. travnja.

 

Ovo takozvano dvobojsko jedrenje iz godine u godinu u Tivat dovodi sve bolja jedriličarska imena. Ove godine na regati će sudjelovati poznati svjetski jedriličar Tomislav Bašić koji je rangiran kao 18. na Svjetskoj Match Race ljestvici. Pored njega, na regati će sudjelovati još nekoliko imena koja su upisana ISAF (International Sailing Federation/Međunarodna jedriličarska federacija) tabeli.

 

Po drugi puta, ovo natjecanje će uljepšati ženska posada iz JK Frapa, koja se moze pohvaliti sa skorašnjim uspjehom. Naime, ova posada koju čine pripadnice ljepšeg pola, na čelu sa skipericom Tihanom Tadinac, pobjednice su prve hrvatske ženske regate Povijesni mediteranski skup žena koja je održana prethodne subote u viškoj luci, u organizaciji viškog Jahting kluba HOST.

 

PMYC će na tivatskoj regati imati i svoj tim koji će uz jaku konkurenciju imati i privilegiju da jedri uz velika  imena  svjetskog jedriličarstva.

 

Natjecanje počinje u petak 20. a završava se u nedjelju 22. ožujka, dok će Svečano otvorenje biti organizirano u četvrtak 19. ožujka u 19:30 u prostorijama Jahting kluba Porto Montenegro. Natjecanje će suditi internacionalne sudije Neven Baran (Hrvatska) i Lorenz Walch (Njemačka).

 

Po prvi puta u Crnoj Gori, ovo Match Race natjecanje se održava na visokoj skali, koje je jedriličarima poznato kao grading form 3  što znači da će se sudjelovanje na regati bodovati na ISAF listi (listi Međunarodne jedriličarske federacije).