POLJSKI VJERNICI U CRNOJ GORI OKUPILI SE U SUSRET USKRSU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. ožujka 2013. - 12:46
Autor: 

U povodu predstojećeg blagdana Uskrsa Poljaci nastanjeni u Crnoj Gori njih stotinjak, danas je posjetilo Donju Lastvu i crkvu Svetog Roka gdje je obavljen blagoslov hrane i održana sveta misa koju su predvodili don Dejan Turza i don Dario Nowak.
Među brojnim poljskim vjenicima koji su se okupili sa svojim obiteljima bio je i konzul Poljske u Crnoj Gori Radoslav Gruk koji je za naš radio kazao da se poljaci u Crnoj Gori često okupljaju u povodu vjerskih praznika.

"Ja ovde živim više od pet godina i imam izuzetno pozitivno mišljenje o Crnoj Gori i ljudima, a nadam se da takav osjećaj imaju i moji sunarodnjaci."
Na pitanje otkud toliko Poljaka u Crnoj Gori konzul Gruk je kazao "to su poslijedica migracije srca. Od sto poljaka imamo devedest devet poljakinja, očigledno da crnogorci imaju nešto posebno u sebi čim je toliko poljakinja odlučilo da se udaju zasnuju obitelji i ostanu živjeti u Crnoj Gori."
Nakon blagoslova hrane i Svete mise vjernici su u dobrom raspoloženju nastavili su se družiti u župnoj konobi "Sveti Rok" u Donjoj Lastvi.