PROTEST HRVATSKE KROVNE ZAJEDNICE-DUX CROATORUM

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. veljače 2013. - 22:44
Autor: 

Iz Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ stiglo je reagiranje u povodu održavanja Kotorskih karnevalskih svečanosti u vrijeme korizme.
„Hrvatska krovna zajednica - Dux Croatorum, nakon reagiranja putem internetske stranice i valova Radio postaje Dux, ima potrebu i na ovaj način uložiti svoj protest zbog grubog vrijeđanja vjerskih osjećanja, tradicije i kulturne baštine djela građana Kotora. Naime, i ove godine Kotorske karnevalske svečanosti se organiziraju u korizmi, u razdoblju kada katolički vjernici postom i molitvom iščekuju najveći blagdan Uskrs. Ovim protestiranjem branimo Kotor i njegovu višestoljetnu tradiciju, po kojoj je on prepoznatljiv. Nažalost, branimo ga od onih koji se profesionalno diče tom tradicijom, a zapravo je vrijeđaju. Održavanje karnevala u korizmenom vremenu je odraz grubog nepoštovanja katoličkih vjernika.

Podsjećamo, a nažalost moramo, da je Kotor sa svojom tradicijom nemjerljivo stariji od Organizacionog odbora karnevalskih svečanosti i od njihovih kratkoročnih odluka. Najmanje prava da se pozivaju na tradiciju imaju oni koji je očigledno i potpuno svjesno krše.
HKZ-Dux Croatorum