OTVORENE KOTORSKE KARNEVALSKE SVEČANOSTI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 16. veljače 2013. - 10:49
Autor: 

U dvorani Kulturnog centra u petak je svečano otvoren Kotorski karneval, humorističkom predstavom "TV Žbatula", i proglašenjem ovogodišnjeg kapa i kraljice karnevala.
Predstava "TV Žbatula", za koju je scenario i režiju napisala Dolores Fabijan, na šaljiv i originalan način prikazuje koji su problemi koji muče Kotorane.
"Žbatula" je televizija koju Kotor nema, i u toj televiziji je predstavljeno sve ono što je važno za grad, počev od kužine, preko novca koji smo nazvali "meleonaš", zatim aktuelni problemi poput žičare, mosta na Verigama..." - kazala je Fabijan.

Glumci u predstavi, Tanja Dončić, Jovica Martinović, Miloš Strugar, Mitar Jovanović Darija Majić, Boris Radović, Zdravko Marković, Ilko Marović, Kotorska mularija - Katja i Matijaš Fabian, Kristina Radulović i Vasilije Čolan uspjeli su publiku nasmijati do suza. U programu su nastupile i mažoretke "Fešta".
Na kraju programa proglašeni su ovogodišnji kapo i kraljica karnevala, Jovan Martinović i Dolores Fabijan. Dosadašnjem kapu karnevala Luki Knezoviću, koji je podnio ostavku, i kraljici Ljiljani Gojković ispred organizacionog odbora karnevala plakete je uručio direktor TO Kotor Mirza Krcić.
Kotorske karnevalske svečanosti završavaju se 24.veljače.