"I MALA SRCA SU VELIKA!"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. veljače 2013. - 12:58
Autor: 

Jučer se u Domu kulture u Donjoj Lastvi održao susret pjesnika Stijepa Mijovića Kočana s učenicima koji pohađaju nastavu hrvatskog jezika i kulture. Ovo zanimljivo druženje, pod nazivom "I mala srca su velika", organizirano je u suradnji Hrvatske nastave u Crnoj Gori i Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum". U intimnom ambijentu Hrvatske knjižnice "Ljudevit Gaj" učenici su uživali u poeziji Stijepa Mijovića Kočana. Pjesnikova neposrednost i duhovitost pobudili su dječju znatiželju pa se moglo čuti i pokoje zanimljivo pitanje koje su oni hrabriji uputili pjesniku.
Zasigurno su učenici otišli svojim domovima bogatiji za jedno lijepo iskustvo druženja s umjetnikom. Uvjerena je u to i profesorica Ana Šarčević koja nadasve cijeni što pjesnik Kočan u svojim pjesmama za djecu ne podcjenjuje mlade čitatelje, nego od njih traži da misle o svijetu koji ih okružuje, što jednostavnim riječima zna pobuditi duboke misli potvrđujući tako da preko ljepote malih stvari možemo otkriti suštinu velikih, da i mala srca mogu biti itekako velika.

Predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum" Zvonimir Deković je na koncu programa poklonio Stijepu Mijoviću Kočana knjigu "Spomenica 600. obljetnice crkve Male Gospe u Gronjoj Lastvi".