POSJET DELEGACIJE IZ HRVATSKE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. veljače 2013. - 10:54
Autor: 

Proteklog vikenda u zvaničnom posjetu Hrvatskoj građanskoj inicijativi i Hrvatskoj krovnoj zajednici "Dux Croatorum" boravila delegacija Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čijem je čelu bio zamjenik predstojnice Ureda Petar Barišić i diplomatski savjetnik Ivan Zeba.
Delegacija se sastala predsjednicom i članovima predsjedništva HGI-ja, Marijom Vučinović, Zvonimirom Dekovićem i Adrijanom Vuksanovićem. U razgovoru i prijateljskoj atmosferi razmjenjena su mišljenja o trenutačnom položaju hrvatskog puka u Crnoj Gori. Sudionici su se složili da krucijalne projekte hrvatske zajednice, kao što su Radio Dux i Hrvatski glasnik, treba i dalje podržavati, a posebno raduje činjenica o formiranju Mješovitog međudržavnog savjeta, od kojeg se puno očekuje.

Delegaciju je primio i ravnatelj Radio Duxa Miroslav Marušić. On ih je izvjestio o postignutim rezultatima ove medijske kuće, pri čemu je podsjetio na problem čujnosti i dobijanja potrebne frekvencije, kako bi Radio Dux bio slušan na čitavom teritoriju bokokotorskog zaljeva.
Delegacija je nazočila svečanom prijenosu relikvijara i kađenju svetih moći, tradicionalnom balu u čast svetoga Tripuna, kao i na proslavi sv.Tripuna zaštinika Kotora i Kotorske biskupije.
Delegacija je posjetila i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore i Kotorsku biskupiju.