HRVATSKOJ BRONCA NA SP

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. siječnja 2013. - 10:42
Autor: 

Hrvatski rukometaši osvojili su broncu na Svjetskom prvenstvu nakon što su u Barceloni slavili protiv Slovenije s 31:26 (14:13).
Izabranici Slavka Goluže su do bronce došli serijom 7:1 početkom drugog poluvremena, kada su napravili razliku dostatnu za pobjedu. Ivan Ćupić i Domagoj Duvnjak su s po osam zgoditaka bili najučinkovitiji kod naših igrača.
Hrvatskoj je to peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana nakon zlata 2001. i srebrnih odličja 1995., 2005. i 2009. U finalu danas igraju Španjolska i Danska.

Barcelona - Izjave nakon utakmice za 3. mjesto na SP u Španjolskoj u kojoj su rukometaši Hrvatske slavili protiv Slovenije sa 31-26:
Hrvatski izbornik Slavko Goluža: "Dobili smo jako dobru reprezentaciju, jer Slovenija je na ovom prvenstvu pružila odlične partije. Ključnim se pokazao početak drugog poluvremena kada smo stvorili prednost iako smo u jednom trenutku imali igrača manje. Uoči dvoboja za broncu ponovno smo imali problema sa Duvnjakom, koji opet bio na infuziji kao i prije susreta sa Danskom. No, još smo jednom pokazali da smo prava ekipa i da imamo karakter. Naravno da je svima žao što nismo otišli do kraja, jer smo igrali odličan rukomet, ali ipak ovo je treća medalja u godinu dana i to treba respektirati".
Kapetan Igor Vori: "Bilo je puno sumnji uoči SP-a, ali mi smo vjerovali u sebe i idemo kući sa medaljom. Na prvenstvu smo predstavili novu generaciju, igrali smo odličan rukomet, a posebno bih pohvalio Duvnjaka koji dokazao da je spreman biti vođa ove nove gonereacije, te vratara Alilovića koji je bio konstantan tijekom cijelog prvenstva. I večeras smo pokazali da imamo karakter, jer trebalo se izvući iz 'rupe' nakon polufinalnog poraza od Danske".