IX. SUSRETI KNJIŽEVNIKA HRVATSKIH MANJINA S KNJIŽEVNICIMA U RH

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. studenog 2012. - 11:22
Autor: 

Deveti Susreti Književnika hrvatskih manjina sa književnicima u Republici Hrvatskoj bit će održani u Rovinju od 8 - 10 studenog.
U sklopu susreta biće organizirano Književno veče na kome će književnike hrvatske manjine iz Crne Gore predstaviti Adrijan Vuksanović. Predviđen je i stručno znanstveni skup na više tema među kojima će biti prezentiran život i djelo pjesnika Viktora Vide u povodu stote obljetnicu njegova rođenja.
Na znanstvenom skupu jedna od tema je standardi zaštite manjina s predstavljanjem publikacija o hrvatskoj manjini u Boki kotorskoj i crnogorskoj u Istri. O političkom položaju Hrvata u Boki kotorskoj u XX. stoljeću govorti će Zvonimir Deković, dok će o književnosti Hrvata Boke kotorske s osvrtom na nakladničku djelatnost XX. stoljeća predstaviti Adrijan Vuksanović.

Na skupu će biti prezentirana knjiga „Hrvati Boke kotorske kroz povijest" autora Đura Vidmarovića, koja je izašla u nakladi NVO „Dux Croatorum".
Skup će biti organiziran pod pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan RH, Hrvatske matice iseljenika i Matice hrvatske, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i Grada Rovinja.