KONCERT ZDRUŽENOG HORA U CRKVI SVETOG DUHA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. listopada 2012. - 11:01
Autor: 

U organizaciji ŠOSMO "Vida Matjan" Kotor, Muzičke Akademije -Cetinje i Barske Nadbiskupije u petak 12.listopada 2012.godine u 19 sati u Koncertnoj dvorani - Crkva Sv.Duha bit će održan Koncert združenog hora i orkestra učenika i studenata.
To je poslednji nastup u okviru mini turnrje koja je počela koncertima na Cetinju, Tuzima, Skadru, Beču i Budimpešti. Na programu su djela Bacha, Mozarta, Vivaldija, Rosinija,Hendla, Albinonija, a orkestrom i horom će dirigovati maestro Radovan Papović.

Koncert majstor je violinista i dekan Muzičke Akademije-Cetinje Miran Begić, a od solista će se predstaviti, Jgor Perazić i Igor Novak /violončelo/ , Igor Pejović i Tamara Krivokapić /violina/, Milica Zdravković, Tijana Kovačević i Laureta Frrokaj /soprani/.
Pored Festivala gudača koji se takođe realizuje u saradnji sa MA-Cetinje, ovo je još jedan vid zajedničkog predstavljanja i edukacije mladih glazbenika. Ovakve i slične aktivnosti su siguran put za unaprijeđenje glazbenog školstva kao važnog segmenta društva, kao i šansa da se kroz kulturu prezentuju tradicionalne vrijednosti naših prostora.