FILMSKI FESTIVAL U KOTORU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. rujna 2012. - 10:42
Autor: 

U Kotoru će se od 13. do 16. rujna održati Prvi međunarodni Montenegro filmski festival Mediterana- MOFFEM. Tom prigodom publika će na Ljetnjoj pozornici, Pjaci od kina i u kinu Boka moći pogledati igrane filmove iz Italije, Slovenije, Francuske, Crne Gore. Također, bit će prikazani i dokumentirani filmovi iz Srbije i Irske. Jedan od osnovnih namjera MOFFEM-a u Kotoru je stvaranje značajnog filmskog centra na Mediteranu.

Svečano otvaranje bit će u četvrtak 13. rujna, na Ljetnjoj pozornici s početkom u 21h. Iste večeri prikazat će se film "Arheo", slovenačkog autora Jana Cvitkoviča. Nakon toga će u diskoteci Maximus nastupiti britanska glazbena zvijezda Emeli Sande, koja je pjevala na otvaranju nedavne Olimpijade. Pratnja će joj biti glazbeni sastav Šuleta Jovovića.
U natjecateljskoj konkurenciji kotorska publika će imati prigodu pogledati filmove: "Mali bog ljubavi"(Željko Sošić), "Posljednje poglavlje" (Nemanja Bečanović), "Sveti motori" (L. Carah), "Šun Li pjesnik" (Andrea Segre), "Hljeba i igara" (Klemen Dvornik).
Više se možete informirati putem internetske starnice http://moffem.org/ .
Ulaz za sve projekcije je uslobodan.