Čestitke Albertu Petroviću na nagradi za radijskog novinara godine

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. svibnja 2017. - 9:42
Autor: 

Albert Petrović dobitnik je nagrade Hrvatskoga novinarskog društva (HND) Marija Jurić- Zagorka  za radijsko novinarstvo za 2016. godinu. Albert Petrović je nagrađen za emisiju “Tko je ovdje lud”. Riječ je emisiji koja je  emitirana na HRT – Radiju Rijeka 10. listopada i 5. prosinca 2016. godine. Emisija koju pripremaju i vode osobe s teškoćama mentalnoga zdravlja, ostvaruje se u suradnji s Domom za odrasle osobe "Turnić" u Rijeci. U obrazloženju ove vrijedne strukovne nagrade među ostalim se navodi kako se spomenuta emisija izdvaja specifičnom autentičnošću i jedinstvenim razumijevanjem radija kao alata za društvenu afirmaciju i javnu senzibilizaciju. Iako nastaje u okviru javnoga radija, njezin koncept prepoznaje važnost radija u zajednici, odnosno onih koji nastaju iz zajednice i koji rade za zajednicu.

 

Albert Petrović rođen je 22.04.1966.g. u Kotoru, živio je do osme godine u Škaljarima, a od tada živi i radi u Rijeci. Albert je zaposlen na HRT Radio Rijeka kao glazbeni urednik od 1992.g. do danas. Dugogodišnji je voditelj glazbene redakcije, objavio je niz uspješnih novinarskih radova, poput intervjua s don Brankom Sbutegom i oskarovcem Jiri Menzelom. Preko 20 godina prati festival Sanremo. Otac je dvoje djece. Albert Petrović obnaša od 2015.g. i dužnost predsjednika Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Rijeka.

 

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i redakcija Dux radija čestita gospodinu Petroviću na nagradi sa željama da njegova emisija bude poticaj za više sličnih humanih projekata.