OTVORENA IZLOŽBA RADOVA ENDY WARHOLA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 04. kolovoza 2012. - 10:44
Autor: 

U petak je u galeriji Pizana u Porto Montenegro, otvorena izložbe radova jednog od najznačajnijih predstavnika popularne kulture, Endy Warhola, američkog slikara, reditelja, publiciste i glumca.
Na otvaranju izložbe pod nazivom "15 minuta slave" govorio je Ministar kulture Crne Gore Branislav Mićunović i vlasnik kolekcije slika Lazar Vujić. Izložbu je otvorila Sue K. Brown američka veleposlanica u Crnoj Gori.

Postavku čini 30 originalnih i prepoznatljivih djela Endija Vorhola, nastalih u periodu 60-ih godina prošlog stoljeća, kada je pop art dostigao vrhunac umjetničkog izražavanja. Sito štampa kao prepoznatljiva tehnika pop arta zastupljena je u većini radova. Kontroverzni i uvijek zanimljivi Worhol biće predstavljen ikonografijom simbola pop arta - Marilyn Monroe, Flowers, Marta Graham, Ladies and Gentleman i Speed Skater.
Speed Skater je, inače, rad koji se rijetko izlaže i predsatvlja produkt saradnje osnivača galerije "Visconti Fine Art" Lazara Vujića i samog Worhola, a nastao je povodom edicije za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (1984).
Prvo predstavljanje radova kultnog umjetnika u našoj državi organizirali su NVO "Punkt" u suradnji sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori.
Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza.
Audio: Veleposlanica SAD u CG Sue K. Brown

Audio: Ministar kulture CG Branislav Mićunović