"IME ZNAK ŽIVOTA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. srpnja 2012. - 13:12
Autor: 

Jučer je u donjolastvoskom Domu kulture "Josip Marković", održana promocija knjige "Ime znak života", profesorice Gracijele Čulić. Pored autorice, na književnoj večeri govorio je i mr. Miomir Abović, profesor književnosti. Organizator ovog značajnog kulturnog događaja je Hrvatska krovna zajednica "Dux Croatorum".
Lingvista, profesor Abović je u svom obraćanju publici istakao: "Knjiga profesorice Čulić je pisana stručnim jezikom lingivstike, ali istovremeno i jezikom koji je sasvim razumljiv i prosječnom čitaocu, tj. laiku iz oblasti onomastike. Ona može biti zanimljiva svima, ali zbog svoje specifične tematike ona će ipak biti zanimljiva čitaocima s područja Boke kotorske."

Autorica je zahvalila svima koji su došli na promociju knjige i između ostalog je rekla: "Ova knjiga je knjiga lingvističkih eseja. Ona obrađuje onomastiku. Onomastika je nauka zrele lingvistike. Ona objašnjava imena stvari, lica, rijeka, planina, krajeva, itd."
Ova vrijedan knjiga se bavi nastankom i značenjem mnogih imena vezana za područje Boke kotorske, što je čini posebno zanimljivom i korisnom.
Među posjetiteljima na sinoćnoj promociji bili su i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović, predsjednik Općinskog odbora Hrvatske građanske inicijative u Kotoru Josip Gržetić, predsjednica Hrvatskog građanskog društva, podružnice Tivat Ljerka Sindik, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum" Zvonimr Deković, kao i predstavnici mladih Hrvatske građanske inicijative.
Kako je bilo sinoć na promociji knjige profesorice Gracijele Čulić "Ime znak života" pogledajte na našim fotografijama.
Audio: Mr. Miomir Abović, profesor književnosti

Audio: Dr. Gracijela Čulić, autorica