NOVOGODIŠNJI KONCERT GPD "TIVAT"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. prosinca 2011. - 10:06
Autor: 

Glazbeno prosvjetno društvo „Tivat" sinoć je u prepunoj dvorani Doma za kulturu "Gracija Petković" svojim sugrađanima i gostima poklonilo veliki Novogodišnji koncert. Uz valcere, koračnice, marševe, polke, zabavne melodije, poznatih svjetskih i domaćih skladatelja publika je uživala u koncertu.
U godini kada slave 102. obljetnicu postojanja, podmlađeni a pod dirigentskom palicom Martine Lukšić izveli su poznate skladbe Hunt the horn, Pie in the face, The best of queen, Holiday in Rio, Pirates of the Caribben, Radetzky marsh, Svraj mi sviraj, Sve bi seke ljubile mornare...

Predsjednik GPD „Tivat" Boris Lanceroti na prigodan način se zahvalio preminulim članovima koji su ostavili neuništivi pečat u doprinosu razvoja društva, Rafaelu Sindiku i Srećku Petkoviću.
Kao gosti na koncertu nastupli su članice plesnog kluba „Modest" iz Tivta i profesorica Muzičke škole na flauti Bruna Matijević.
GPD „Tivat" osnovano je 1909. godine i od tada, sa manjim prekidom u prvim godinama Drugog svjetskog rata, kontinuirano djeluje. Danas broji 38 aktivnih glazbenika, a obučava još nekoliko mladih ljudi za sviranje na puhačkim instrumenatima. Društvo je ove godine nastupilo na preko 40 raznih koncerata tjekom raznih javnih nastupa u zemlji i inozemstvu.Gradskom glazbom rukovodi profesorica Martina Lukšić, koja je od ožujka 2010. godine preuzela dužnost kapelnika. Lukšićeva je prva žena kapelnik u 102. godine postojanja Glazbeno prosvjetnog društva „Tivat".
Kako je bilo na koncertu više možete saznati putem naših foto, audio i video zapisa.
 
Audio: Predsjednik GPD Tivat Boris Lanceroti