JUBILEJ GLAZBENO PROSVJETNOG DRUŠTVA "TIVAT"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. studenog 2011. - 19:55
Autor: 

Glazbeno prosvjetno društvo „Tivat" danas je promenadnim koncertom ulicama Tivta, obilježilo Dan gradske glazbe koji se slavi u spomen na 8. studeni 1944. kada se Glazbeno prosvjetno društvo Tivat kolektivno pridružio partizanima i svojim instrumentima prvi put oglasio sa oslobođene teritorije u Boki. GPD "Tivat" osnovano je 1909. godine i od tada sa manjim prekidom tjekom prvih godina Drugog svjetskog rata, kontinuirano djeluje.

"Ove godine imali smo 40-tak javnih nastupa u zemlji i inozemstvu, a najznačajniji su nastupi na vanjskoj proslavi Svetog Tripuna u Kotoru, nastup povodom Dana državnosti Hrvatske u Kotoru, Dana državnosti Crne Gore u Tivtu, svečani koncert sa gostima koji je ljetos upriličen u sklopu "Tivatskog kulturnog ljeta", te učešće na dvodnevnoj međunarodnoj Smotri puhačkih orkestara „Trumpeta narenta" u Metkoviću.
U pripremi su posebni nastupi, sa novim repertoarom, za Dan općine Tivat 21. studeni i svečani tradicionalni Novogodišnji koncert koji ćemo održati 23.prosinca u domu "Gracija Petković" u Tivtu, kazao je predsjednik GPD "Tivat" Boris Lanceroti.