Radio Tivat

 Tivćanin Gracija Stjepčević, koji nastupa za Bućarski klub Pula, izjednačio je svjetski rekord u brzinskom izbijanju za igrače do 23 godine. U 7. kolu Super lig Hrvatske u meču između Pule i Zrinjevca je imao 49 pogodaka u 49 izbačaja. Protivnik mu je bio aktuelni svjetski rekorder u toj disciplini Luka Gašpar. On je imao odličnih 45 pogodaka, ali nedovoljno za sjajnog Graciju.

Izvor :Radio Tivat/Dragan Popadić

Crnogorski elektrodistributivni sistem uručio je nagrade obrazovno-vaspitnim ustanovama  u okviru konkursa “Energija podvučeno zelenom”. Riječ je o projektu koji drugi put zaredom CEDIS realizuje u saradnji  sa Zavodom za školstvo.

Subota, 19. studenog 2022.

U sklopu Novembarskih dana,  Hrvatsko nacionalno vijeće doniralo je  biblioteci  OŠ “Drago Milović”  80 knjiga i udžbenika različitih naslova namijenjenih djeci školskog uzrasta. Na ovaj način nastavila se saradnja ove dvije biblioteke i poslala poruka da bez obzira na modernu tehnologiju, knjiga i dalje treba da ima značajnu i važnu ulogu u rastu i razvoju djece, saopštili su iz škole.

Mladi tivatski bućar Gracija Stjepcevic osvojio je titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje. On je u finalu šampionata u Francuskoj savladao slovenačkog reprezentativca Jaku Štremfela 44 -39  i zasluženo osvojio zlato.

Tome treba dodati i srebrnu medalju koju su u štafeti uzeli  Gracija Stjepčevic i Ilija Belan i bronzanu medalju koju je Gracija Stjepčevic osvojio u disciplini precizno izbijanje.

Izvanredan rezultat mladih crnogorskih bućara i njihovog selektora Miroslava Petkovića.

 Autor: Radio Tivat / Dragan Popadić

Srijeda, 16. veljače 2022.

Mladi bućari, predstavnici bućarske škole, učestvovali su 14. februara na Međunarodnom bućarskom turniru za mlade u Dubrovniku, gdje su na najbolji način predstavljali opštinu Tivat i Crnu Goru, osvojivši drugo mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Srijeda, 10. studenog 2021.

U kotorskoj bolnici je preminuo Rajko Čavor, kapetan duge plovidbe.

Subota, 28. kolovoza 2021.

Naši zlatni mali rukometaši, sinoć su na treningu doživjeli lijepo iznenađenje.

-Porodica Krstović-Vasić ,našeg nedavno preminulog počasnog predsjednika i osnivača rukometa u Tivtu Andrije Krstovića, nagradila je našu zlatnu djecu lijepim poklonima. Tako je i naš dragi đede/dondo napravio i 2019-e kada smo donijeli srebro iz Beograda-saopštili su iz RK Partizan.

-Znamo da nas gledaš naš dragi Andro, neka su anđeli s tobom-ističu uz puno emocija.

RK Partizan zahvaljuje porodici Krstović-Vasić.

Autor: Radio Tivat

Nedjelja, 08. kolovoza 2021.

Odličnim igrama šahisti tivatske Mimoze su osvojili treće mjesto na upravo završenoj CEDIS Premijer šahovskoj ligi u Sutomoru.

Ako se zna da su takođe u Sutomoru, u junu, Tivćani osvojili Kup Crne Gore, onda je jasno da, su u godini kada klub proslavlja sedam decenija postojanja, postignuti rezultati za ponos:

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, predsjednik opštine Željko Komnenović kazao je da očekuje popuštanje mjera.

„Prema onome što mi je u neformalnom razgovoru kazala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, očekujem da se od sjutra mjere u Tivtu popušte. To je bio zaključak i našeg sastanka sa privrednicima prošle sedmice. Znate da je Tivat mjesec dana zaključan i mala privreda i grad bilježe stagnaciju i gubitak, što je u ovoj situaciji neprihvatljivo. Bilježimo ekonomski pad a mi se moramo pripremati i za sezonu“-kazao je Komnenović.

Socijaldemokrate Crne Gore osuđuju prijetnje upućene predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću i izražavaju zabrinutost zbog sve češće pojave sličnih incidentnih dešavanja.

Naročito zabrinjava udar na pripadnike manjinskih naroda i sve evidentniji porast međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti, posebno u oblasti društvenih mreža, kao i izostanak adekvatne reakcije javnosti, kada su ova i slične situacije u pitanju.

Stranice

Subscribe to RSS - Radio Tivat