Komnenović: Očekujem popuštanje mjera u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. ožujka 2021. - 15:03
Autor: 

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, predsjednik opštine Željko Komnenović kazao je da očekuje popuštanje mjera.

„Prema onome što mi je u neformalnom razgovoru kazala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, očekujem da se od sjutra mjere u Tivtu popušte. To je bio zaključak i našeg sastanka sa privrednicima prošle sedmice. Znate da je Tivat mjesec dana zaključan i mala privreda i grad bilježe stagnaciju i gubitak, što je u ovoj situaciji neprihvatljivo. Bilježimo ekonomski pad a mi se moramo pripremati i za sezonu“-kazao je Komnenović.

Tivat je poslednjih dana imao po pet oboljelih dnevno, ali da taj broj još uvijek varira.

„Prema podacima epidemiološke službe Doma zdravlja, broj aktivno oboljenih se kreće oko 100 i Tivat je konačno u trećoj grupi. Ta brojka pada, što znači da mi po ranijim epidemiološkim mjerama zadovoljavamo sve uslove da se mala privreda otvori, što je nama veoma značajno. Vidjeli ste da smo urgirali i tražili subvencije. Nijesmo zadovoljni odgovorom Ministarstvom finansija, jer nijedna lokalna uprava nema finansijske moći da pomogne tim ljudima koji su iz objekivnih razloga bili spriječeni da obavljaju svoju djelatnost. Moraćemo da nađemo zajednički jezik“-naglasio je predsjednik.

Ove sedmice lokalna uprava očekuje radnu posjetu ministara Jakova Milatovića i Milojka Spajića i nadaju se da će uspjeti zajednički da riješe ove i mnoge druge nagomilane probleme.

Rad ugostiteljskih objekata zavisiće od mjera koje donose Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja a koje će biti saopštene sjutra. Komenović se nada da će, s obzirom da sad i formalno zadovoljava uslove, Tivat biti otvoren.

Radio Tivat