srpnja 2022

Nedjelja, 31. srpnja 2022.

Danas smo razgovarali s modnom dizajnericom i kreatorkom  Sanjom Matijević o  modi  i životu, kao i životu uz modu.

Rezultati od 29.7.2022.godine:

 Zog 1    PALMA III - IMA NADE 2-0

 Zog 2    VILE OD BOKE - ŠJORE OD MOTA 0-2

 Najava mečeva za 30.7.2022.godine - 18:00 h

 Zog 1      AUTO MOTO - SLOBODNI OVO KOLO

 Zog 2      POD KUK - ČEŠLJAR II

 

Subota, 30. srpnja 2022.

Očarani mediteranskim podnebljem i primorskim životom, mnogi umjetnici svoje slikarske motive nalaze upravo tu; u svakidašnjim i naizgled jednostavnim prizorima pored kojih prolazimo svaki dan ni ne sluteći da upravo oni mogu pružiti neiscrpnu umjetničku inspiraciju.

Hrvatsko nacionalno vijeće  Crne Gore i Savez Crnogoraca Hrvatske  organizirali su sinoć koncert prijateljstva, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Na koncertu je nastupio Mješoviti pjevački zbor  „RIJEKA – SEMPRE ALLEGRO“.  

Na početku večeri, nazočne je pozdravila Ana Vuksanović, tajnica Hrvatskog nacionalnog vijeća te predstavila zbor, kao i žensku klapu Bisernice Boke, koja  je nastupila prije spomenutog zbora.

Na Festivala mediteranskog teatra „Purgarorije “, bit će izvedena premijera kazališne predstave „Pokojnik“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Egon Savin, u  subotu , 30.7., u 21.30 h u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat. Ovo je  prva koprodukcija  Centra za kulturu Tivat i Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Prvo reprizno izvođenje je u nedjelju, 31.7., a drugo u ponedjeljak,  1.8., u istom prostoru.

Samostalna izložba slika umjetnika Ivice Aranđusa,  pod nazivom „IN YOUR FACE“, bit će otvorena u Zbirci pomorskog nasljeđa, u subotu, 30.7., u 20:30.

Ivica Aranđus je slikar s dugom i zavidnom karijerom u inozemstvu,  koji se tivatskoj publici i gostima Tivta predstavlja nakon 7 godina, svojom novom samostalnom izložbom.

Općinska  javna ustanova „Muzeji” Kotor je za knjigu „Kotorske legendice” dobila Nagradu za najljepšu knjigu hercegnovskog sajma „Trg od knjige”. Nagrada je sinoć na Belavisti uručena direktorici  „Muzeja”  Dušici Ivetić.

Promocija zbirke poezije Željka Brguljana „Olujni kompas” održat će se u subotu, 30. srpnja, s početkom u  20 sati,  u klaustaru samostana sv. Nikola, Prčanj.

Zbirka poezije je izdanje Ogranka Matice hrvatske  u Boki kotorskoj u suizdavaštvu s autorom, tiskana je u Zagrebu u kolovozu 2021.

Ilustracije za knjigu je uradio Željko Brguljan, urednica zbirke je Vera Vujović, grafički dizajn je uradio Mario Aničić

Knjiga Olujni kompas je proglašena za jednu od 17 najljepše dizajniranih hrvatskih izdanja za 2021.

Oliver Dragojević preminuo je 29. srpnja 2018. godine, no pjesmama koje je otpjevao ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. Prošle su točno tri godine od smrti jednog od naših najvećih glazbenika svih vremena Olivera Dragojevića. U ranim jutarnjim satima 29. srpnja 2018. godine izgubio je bitku s karcinomom pluća koji su mu dijagnosticirali u kolovozu 2017.

Orkestar mladih Zapadnog Balkana (Western Balkan Youth Orchestra) održao je  koncert Muzika nade u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju. Sinoć su, pred brojnom publikom, pod dirigentskom palicom  Desara Sulejmanija, talentirani mladi glazbenici iz cijele  regije izveli djela Griga, Druge, Tansmana, Šostakoviča i Dvoržaka. Kotor je peta destinacija  orkestra koji je ovog ljeta na velikoj turneji  Europom.

Stranice