Predstavljanje pjesničko – likovne zbirke „Olujni kompas“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. srpnja 2022. - 9:54
Autor: 

Promocija zbirke poezije Željka Brguljana „Olujni kompas” održat će se u subotu, 30. srpnja, s početkom u  20 sati,  u klaustaru samostana sv. Nikola, Prčanj.

Zbirka poezije je izdanje Ogranka Matice hrvatske  u Boki kotorskoj u suizdavaštvu s autorom, tiskana je u Zagrebu u kolovozu 2021.

Ilustracije za knjigu je uradio Željko Brguljan, urednica zbirke je Vera Vujović, grafički dizajn je uradio Mario Aničić

Knjiga Olujni kompas je proglašena za jednu od 17 najljepše dizajniranih hrvatskih izdanja za 2021.

„ … Njegov put kroz  četiri ciklusa osvjetljavat  će, poput  svjetlosti  s pramca  u oluji, poetičnost  slikã  mladenačke  usamljenosti  i iskrenost  koja  svjedoči  samu sebe  svjedočeći  svijet  kojega  je izdanak. Upravo  ta iskrenost  progovaranja  iz vlastitog  i specifičnog  o općim  mjestima nedoumica, boli, žudnje i gubitka, kao  jedna  velika  pomorska  karta junakova  putovanja, dominantno je i  ozbiljno  uporište  uzemljenja  pjesničkog  jezika  ove  zbirke…

 Vera Vujović

O knjizi će govoriti Dubravka Jovanović, pjesnikinja i novinarka, a o likovnom oblikovanju govorit će Jasminka Grgurević.

 Izdavanje knjige omogućeno je sredstvima samog autora i donacijom Matice Hrvatske iz Zagreba, Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti  Općine Kotor ,Hrvatskog Nacionalnog vijeća Crne Gore i Ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj.