srpnja 2021

Ovog ljeta Luštica Bay pokreće svjetlosni šou na otvorenom, nesvakidašnji događaj koji će biti jedna od glavnih atrakcija noćnog života na bokokotorskoj obali. Svečano otvaranje Luštica Bay Spektakla Svjetlosti zakazano je za 7. 8. u 21 h, uz dinamične svjetlosne i glazbene sesije koje se nastavljaju u 22 h, dok vrhunac večeri predstavlja raskošan vatromet u 23 h. Glavna pozornica će biti lukobrani i svjetionik Luštice Bay koji osvjetljavaju more i kopno, talase i nebo u vrelim ljetnim noćima, pružajući nezaboravan doživljaj svakom posjetitelju.

U ponedjeljak, 2. 8., Beogradsko dramsko pozorište i Beoart Beograd nastupit će s predstavom

Čitač, na Ljetnoj pozornici u Tivtu, u 21:00 h

 U nedjelju,  1.8., s početkom u 21:00h na  sceni Atrija Buća u Tivtu bit će održana Stand up večer s Majom Šarenac,  po tekstu  Tene Stivičić.

U hrvatskom finalu muških parova na olimpijskim igrama u Tokiju, Nikola Mektić i Mate Pavić su pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga sa 6-4, 3-6, 10-6.

Tek treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu muških parova igrali su tenisači iz iste zemlje, Posljednji put se to dogodilo davne 1908. u Londonu gdje su slavili Britanci.

Najbolji svjetski par je sjajno otvorio finale i već u prvom gemu oduzeli su Čiliću servis.

U subotu, 31.7.,  u 5:00 ujutro održat će se koncert u Gornjoj  Lastvi (vidikovac ispred crkve).

 Nastupit će :

Bruna Matijević – flauta

Irina Samardžić – oboa

Lara Bubanja – clarinet

Na programu djela: Mozart, Brahms, Handel, Beethoven

 Ulaz je slobodan.

U četvrtak, 29.7., u crkvi Sv. Duha, festival KotorArt organizirao  je promociju knjige "Truba - Moj instrument", autorice Sare Lakičević.

Festival KotorArt organizira dva koncerta istaknutih mladih kineskih umjetnika. Violinista Džang Džou Jaodung predstavit će se publici na koncertu u subotu, 31. 7., a violinistica Čen Džunghan na koncertu u nedjelju, 1. 8. Na oba koncerta, kao pratnja, ali i u solističkim kompozicijama, publici će se predstaviti pijanistica Džang Đuenđe.  Oba koncerta organiziraju se u crkvi Sv. Duha, s početkom u 21.30h.

Međunarodni festival KotorArt u suradnji s festivalom Wild Beauty Art i Lušticom Bay organizira još jedan džez vikend na tri lokacije u Crnoj Gori.

Četvrtak, 29. srpnja 2021.

Danas je na crkvi sv. Roka u Donjoj Lastvi postavljen sat, koji je doniralo Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Prethodni sat nije bio u funkciji već dugi niz godina i ovim činom crkva je dobila ljepši izgled uoči blagdana svetog Roka, koji se proslavlja 16. kolovoza.

NVU ŠkArt iz Tivta je objavio poziv za umjetničke rezidencije u Tivtu u periodu 19.8. -23.8. u Tivtu kroz set radionica i izložbi.  Na radionicama će sudionici imati priliku da kroz teorijski i praktičan rad razmatraju aktualna društveno- politička pitanja i ponude svoje zajedničko viđenje/ rješenje problema kroz video instalacije. Video instalacije bit će prikazane na izložbi koja se organizira posljednje večeri rezidencija (22.

Stranice