prosinca 2017

Na plenarnom zasjedanju Skupštine Crne Gore, tijekom rasprave  o Izvještaju o radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2016. godinu, došlo je do rasprave između poslanika Demokratskog fronta Milutina Đukanovića i Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića. Opozicioni poslanik je upitao: „Da li je korektno da HGI sa 1500 glasova odlučuje o sudbini Crne Gore?“ , a dalje je istakao: „O svim važnim stvarima oni odlučuju.

Vođen osjećajem dubokog poštovanja prema Božiću i njegovom značaju za sve katoličke vjernike, nisam htio sve do sada odgovarati na tekst „Čija je Bokeljska mornarica?“, iako smo na sami dan božićne svetkovine, dobili ovaj sadržaj raspravnog karaktera. Moje negodovanje bilo bi jednako i da se radilo o proslavi Božića po Julijanskom kalendaru, iako sam siguran, da autor ili autori ne bi baš tada iznosili ovu raspravu u javnost.

Petak, 29. prosinca 2017.

Djeca Tivta, učenici tivatskih škola i vrtića, prenijeli su predsjednici Općine Tivat Snežani Matijević, novogodišnje čestitke i lijepe želje, na prijemu koji je danas organiziran  u prostorijama Općine Tivat. Ovaj događaj tradicionalno svake godine organizira  NVU “Djeca Tivta” u suradnji sa Sekretarijatom za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat.

“Neka vam se ostvare svi vaši snovi, i oni stari i oni novi”, poželjeli su najmlađi.

Predsjednica Općine pozdravila je učenike škola i mališane iz vrtića, poželjevši im zdravlje sreću i mnogo uspjeha u narednoj godini.

Petak, 29. prosinca 2017.

Tivat

Poznati hrvatski glazbenik Gibonni zabavljat će nas na Pinama 31. 12. dok već narednu večer nastupa poznati glazbenik Željko Joksimović, a 2. siječnja Neda Ukraden.

 

Kotor

U Kotoru će posjetitelji uživati uz rock bendove. 31. 12. će nastupiti lokalni sastav Light Under the Black Mountain, bend Letu štuke, hercegnovski glazbenik Rambo Amadeus, kao i sastavi Partibrejkers i Električni orgazam.

Prvog siječnja 2018. godine nastupit će bendovi Veliki prezir, Stray Dogg, Obojeni program, Let3 i Disciplin A Kitschme.

 

Herceg-Novi

Božićni blagdani donose posebnu atmosferu i mnogi Kotorani su se potrudili da pridonesu blagdanskoj atmosferi. Lijepo uređeni izlozi, poslovni prostori, prozori, balkoni, pa i čitave ulice  zadržavaju prolaznike i turiste i mame osmjeh na licu. Pojedinci osobno na prigodan način doprinose božićno-novogodišnjem ugođaju u gradu .U blagdansku atmosferu grada utkani su trud i  kreativnost naših sugrađanki i sugrađana.

Na osnovu općinske  Odluke o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola i studenata postdiplomskih studija, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Općine  Tivat, organizirao  je danas (četvrtak, 28.12.2017. godine) prijem za najboljih 6 studenata iz Tivta, u akademskoj 2017. godini: Anu Paškalj, Vilmu Petković, Jelenu Lekić, Ivanu Kovačević, Petra Subotića i Ljubicu Samardžić.

Četvrtak, 28. prosinca 2017.

Kotor će  imati priliku da ugosti našu mladu opersku umjetnicu koja živi i radi u Londonu. Mlada sopranistica Tamara Rađenović se odazvala pozivu Centra za kulturu i na koncert je pozvala i svoje goste, baritona Jacoba Bettinellija i pijanistu Sima Šiševića.  U Londonu se usavršava i vrijedno radi s timom iz Royal Opera House spremajući se za svjetsku karijeru. U najavi za narednu godinu su solistički koncerti u Sloveniji, Crnoj Gori, Hong Kongu, Londonu i NY Carnegie Hall-u.

 

U crkvi Svetog Duha koncert će biti 2. 1. 2018.g. u 12 sati i 30 minuta. Ulaz je slobodan.

Sadržaj priopćenja podržanog od svih hrvatskih udruga iz Boke kotorske  podrazumijeva oko 4.000 članova te ga možete pročitati na portalu Dux radija.

IZJAVA HRVATSKIH UDRUGA IZ BOKE KOTORSKE

Tradicionalni svečani koncert, 29. "Božić u Ciboni", koji se održava na blagdan svetog Stjepana, i ove je godine u zagrebačkom Košarkaškom centru Dražena Petrovića okupio istaknute glazbene umjetnike - soliste, pjevačke zborove i božićni orkestar koji su činili glazbenici Orkestra Kazališta Komedije i Jazz orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.
Koncert najljepših božićnih pjesama, u izvedbi vrhunskih glazbenih umjetnika i zborova, darovali su Grad Zagreb i Hrvatska radiotelevizija (HRT), u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom.

Stranice