Vuksanović u raspravi s Đukanovićem: “Ponosan sam na sve što smo uradili!”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. prosinca 2017. - 16:30
Autor: 

Na plenarnom zasjedanju Skupštine Crne Gore, tijekom rasprave  o Izvještaju o radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2016. godinu, došlo je do rasprave između poslanika Demokratskog fronta Milutina Đukanovića i Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića. Opozicioni poslanik je upitao: „Da li je korektno da HGI sa 1500 glasova odlučuje o sudbini Crne Gore?“ , a dalje je istakao: „O svim važnim stvarima oni odlučuju. Odlučuju o jeziku, odlučuju kako će se vlast ponašati prema vjerama, prema Pravoslavnoj Crkvi, jedinoj u Crnoj Gori, Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Oni odlučuju da li će se priznati Kosovo. Oni odlučuju kakve ćemo odnose imati sa Zapadom i s Istokom.“

Milutin Đukanović je dalje u svojem govoru naglasio da se ne može reći kako su Hrvati veći prijatelji Crnoj Gori od Srba u Crnoj Gori, jer je, kako on kaže, njima bliži Zagreb od Podgorice i Cetinja.

U svojem govoru Đukanović je iznio i :“Hrvati sa 1250 glasova dobijaju mandat i mislite da to može neko mirno da posmatra?“ On je pravdao uspjeh HGI – ja na prethodnim izborima navodnim izbornim inženjeringom.

Na tvrdnje koje je iznio poslanik DF Đukanović, replicirao je poslanik HGI – ja Adrijan Vuksanović, što možete pogledati:

 

Adrijan Vuksanović je u okviru točke Izvještaju o radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2016. godinu, govorio i ovoj instituciji i odnosu hrvatske zajednice s njom:

 

 

Na koncu rasprave, Vuksanović je kazao: