lipnja 2015

Povodom  obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv droge, kompanija Adriatic Marinas je podržala akciju tivatske općinske Kancelarije  za prevenciju bolesti zavisnosti, u suradnji s International Police Asssociattion (IPA) Sekcijom Crne Gore - regija jug, Dječijim savezom i Omladinskim klubom.

Pomorski muzej Crne Gore - Kotor, u suradnji s HGDCG-Kotor i Hrvatskom maticom iseljenika - ogranak Split, organiziraju u srijedu, 1. srpnja projekciju filma "Najstarija splitska kavana".
Autor filma je Goran Borčić, savjetnik Muzeja grada Splita.

Projekcija filma je zakazana za 20 sati.

XXIII. Kotorski festival pozorišta za djecu 2015. počinje u srijedu 1.srpnja i trajat će do 12. srpnja.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg festivala je u srijedu u 21 sat na Ljetnoj pozornici, a otvorit će ga predsjednik RCG Filip Vujanović.

Slijedi u 21 sat i 30 minuta prva natjecateljska predstava “Čarobnjak iz Oza”, Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Na programu ovogodišnjeg Festivala pozorišta za djecu u četvrtak 2. srpnja su sljedeći sadržaji:

U humanitarnoj trci, koja je u organizaciji Međunarodne skole Knightsbridge održana ranije tijekom lipnja s ciljem prikupljanja sredstava za kotorski azi,l sudjelovalo je oko 130 sudionika iz Tivta i Kotora.

Na manifestaciji je prikuljeno ukupno  1026 eura koji ce biti uplaćeni na račun kotorskog azila za pse.

Regent Porto Montenegro našao se na stranicama prestižnog časopisa The Sunday Times-a, koji svojim renomeom i tiražom važi za jedan od najcjenjenijih u Velikoj Britaniji.

U okviru Montenegro Dance Festivala, koji je otvoren jučer, na Ljetnoj pozornici u Tivtu, večeras, 30. lipnja bit će održana prva natjecateljska večer.

Početak je u 20,30 sati.

 

Utorak, 30. lipnja 2015.

Ovog vikenda u Cavtatu će u organizaciji karnevalske udruge "Dominali", Turističke zajednice Općine Konavle i Udruge "Mama" biti održan XIV. Cavtatski ljetni karneval.
Program dvodnevne fešte u Cavtatu prenosimo u cijelosti:

 

 

Subota, 4. srpnja

- 19:45 sati  - Polazak Galijuna TIRENA  iz stare gradske luke

- 21:00 sati     VELIKI KARNEVAL

 

Web kamera u sustavu LiveCamCroatia, postavljena u Baškoj Vodi, pobijedila u top 10 najboljih live stream kamera u svijetu. Izabrali su to vodeći stručnjaci za video tehnologije iz EarthCama – najvećeg i najutjecajnijeg portala za web kamere u svijetu.

U okviru XXIII. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu, u proširenom izdanju od 1. do 12. srpnja, bit će izveden 71 premijerni program iz 18 zemalja, uz sudjelovanje 200 profesionalnih umjetnika i preko 1000 djece i mladih, na 20 kotorskih lokacija. Festival se i ove godine, kao i Međunarodni festival KotorArt u cjelini, odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a, a podržavaju ga i brojni sponzori, prijatelji i partneri iz javnog i privatnog sektora.

Pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 23. do 28. lipnja 2015. u Tomislavgradu (BiH), održana je druga po redu Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

U Reviji i natjecanju sudjelovala je 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.

Stranice