Olimpijski triatlon u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. lipnja 2014. - 11:54
Autor: 

U Tivtu će se 21. lipnja održati Međunarodno prvenstvo Crne Gore u olimpijskom triatlonu - „3. bokeški triatlon“ s početkom u 10 sati.

Povijesna je činjenica da se prvi puta u Crnoj Gori održava triatlon u olimpijskim distancama (plivanje 1.500 m, biciklo 40 km, trčanje 10 km).

Triatlon u Crnoj Gori je 2013.godini doživio snažnu ekspanziju. Triatlon klub Tivat je kao pokretač i promoter ovog sporta u Crnoj Gori pripomogao i osnivanju druga dva kluba: Triatlon kluba Podgorica i Triatlon kluba Herceg Novi čime su se stekli uvjete za osnivanje i Triatlon Saveza Crne Gore koji će uskoro biti primljen u punopravno članstvo Međunarodne triatlon federacije (ITU).

U okviru 3.Bokeškog triatlona ,pored olimpijskog triatlona za sve ostale, rekreativce, građane i omladinu bit će na raspolaganju i druge, kraće discipline:

-Olimpijski triatlon pojedinačno

-Supersprint triatlon (375 m plivanje, 10 km biciklo, 2,5 km trčanje)

-Aquatlon (200 metara plivanje, 800 metara trčanje)

Dvije nedjelje prije trke, rasprodana su sva mjesta za Olimpijski triatlon, što je najbolji pokazatelj koliko je triatlon uzeo maha u Crnoj Gori. Za nastup su prijavljeni svi najbolji crnogorski triatlonci, od Luke Čupića u muškoj kao i Gorane Vujović u ženskoj konkurenciji. Od ostalih natjecatelja izdvaja se apsolutni pobjednik Podgoričkog trialona Jakša Diklić iz Hrvatske, kao i Nemanja Korać iz Srbije. Za Supersprint triatlon preostalo je nekoliko startnih brojeva za koje se očekuje da u sljedećih nekoliko dana budu također rasprodana.

Start Supersprint triatlona je 21.lipnja  u 8.30 sati, a glavne utrke, Olimpijskog triatlona u 10 sati.

Organizator ovog natjecanja, kao i prethodne dvije godine je Triatlon klub “Tivat”.

Završne prijave se zaprimaju putem online obrasca na web portalu www.tritivat.com..