Grad teatar Budva - „Nešto od ljudske istine“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. lipnja 2014. - 11:42
Autor: 

Festival Grad teatar Budva bit će održan od 20. lipnja do 11. kolovoza, pod motom „Nešto od ljudske istine", preuzetim iz Andrićeve „Proklete avlije". Za 53 dana trajanja 28. izdanja festivala, kako najavljuju organizatori, bit će upriličeno 28 kazališnih predstava, 14 koncerata, četiri izložbe i 19 književnih programa.

Grad teatar će 20. lipnja u 22 sata na sceni između crkava u Starom gradu otvoriti predstava „Kanjoš Macedonović" Vide Ognjenović. Ova koprodukcija Grada teatra i Narodnog pozorišta iz Beograda bit će izvedena i 21. lipnja.

Kazališni segment, po kojemu je Grad teatar i prepoznatljiv, ove godine obilježit će četiri premijere. Riječ je o koprodukcijama s pozorištima iz Crne Gore i regiona.

Prva premijera bit će „Amadeus" Pitera Šefera u režiji Dore Ruždjak-Podolski, koju Grad teatar radi u koprodukciji s Gradskim kazalištem Gavella iz Zagreba. Predstava će premijerno biti izvedena 10. srpnja na sceni na Svetom Stefanu, a zatim i sljedeća dva dana.

Glazbeni program počet će 25. lipnja koncertom Jaroslava Nadrzickog (violina) i Bojana Martinovića (klavir).

Centralni događaj u likovnom dijelu programa bit će multimedijalna izložba „500 godina otkrića", koju Grad teatar realizira u suradnji s galerijom „Strategi Art" iz Beograda. Izložba će biti otvorena od 11. do 21. srpnja.

Glumac Branko Cvejić vodit će razgovore s glumcima u bašti Jadranske straže u Starom gradu, u sklopu programa "Glumački razgovori". Njegov prvi sugovornik 27. lipnja bit će glumac Voja Brajović, a od 28. do 30. lipnja predstavit će se još Anita Mančić, Mladen Nelević i Dragan Mićanović.