U Splitu promovirano rekordnih 110 doktora znanosti

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 31. ožujka 2014. - 20:13
Autor: 

Na splitskom Sveučilištu danas je promovirano 110 doktora znanosti koji su to zvanje stekli u proteklih godinu dana, što je rekordan broj novih doktora znanosti u jednoj godini u 40-godišnjoj povijesti te viskoškolske ustanove.

Na svečanosti je bio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je tom prigodom istaknuo da je današnja promocija novih doktora znanosti iznimno važan događaj za splitsko Sveučilište.

"Zadovoljstvo je biti u Splitu u prigodi koja nadilazi granice Splita, regije, pa i Republike Hrvatske jer danas promovirani doktori znanosti svojim će radom sigurno dati pečat unaprjeđenju znanosti u čitavom svijetu", istaknuo je ministar Jovanović.

Rektor splitskog Sveučilišta Ivan Pavić rekao je da je današnja promocija 110 novih doktora znanosti povijesni dan jer se prvi put promovira više od stotinu onih koji su doktorat stekli za godinu dana.

"Ta brojka govori da smo iza sebe ostavili razdoblje u kojemu se Sveučilište bavilo samo sobom proizvodeći onoliki broj doktora koliko mu je trebalo za samoodržanje. Danas je naše Sveučilište sposobno odgojiti ozbiljan broj vrhunskih stručnjaka za potrebe privrede i šire znanstvene zajednice", istaknuo je rektor Pavić i dodao da je današnja promocija 110 novih doktora znanosti pokazatelj da je splitsko Sveučilište postalo etablirano.

"Svojim potencijalima splitsko se Sveučilište može mjeriti s ponajboljim europskim sveučilištima", ustvrdio je rektor Pavić.

Kako je rečeno na svečanosti, danas promovirani doktori znanosti na splitskom Sveučilištu dolaze iz svih krajeva Hrvatske. Promovirani su pristupnici koji su doktorsku disertaciju obranili na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Filozofskom, Kemijsko-tehnološkom, Kineziološkom, Medicinskom i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Sveučilišnom odjelu za studije mora te Umjetničkoj akademiji.