Turistička organizacija Tivat na Sajmu turizma u Berlinu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. ožujka 2014. - 13:33
Autor: 

Na najposjećenijoj berzi svijetske turističke industrije “ITB 2014” u Berlinu, Turistička organizacija Tivat se predstavila zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, LTO primorja, kao i  privredom,

.Turistička privreda Crne Gore, hotelijeri i agencije, su imali veliki broj sastanaka sa partnerima sa ovog važnog emitivnog tržišta. Hotel „Queen of Montenegro“ je tokom sajma potpisao ugovor sa turoperatorom „Mesiri Reisen“. Zahvaljujući ovom ugovoru hotel će biti otvoren 24. marta, kada se očekuju i prve grupe njemačkih turista. Posredstvom ovog turoperatora u Crnoj Gori će boraviti njemački turisti u periodu pred i postsezone.

Tradicionalno, na berzi u Berlinu počinje prodaja i potpisivanje aranžmana za sezonu 2015. godine. Tako je hotelska grupa «Budvanska rivijera» potpisala ugovor sa francuskim turoperatorom «Prodintour» za narednu godinu. Ovaj turoperator radi aranžmane prema Crnoj Gori već preko deset godina. Ove godine se očekuje dolazak oko 4000 turista posredstvom ovog turoperatora i to u periodu od aprila do kraja oktobra.

Štand Crne Gore posjetila je veleposlanica Crne Gore u Saveznoj Republici Njemačkoj, Vera Joličić Kuliš.

U cilju unaprijeđenja dostupnosti, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” će, pored redovne linije iz Frankfurta, tokom ove sezone, počev od 19. travnja uvesti i liniju iz Dizeldorfa.  Nastavljena je saradnja i sa avio prevoznikom “Air Berlin” koji će realizovati čarter konekcije iz Minhena ka Tivtu jednom nedjeljno od 13. svibnjado 30. rujna.

Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema istraživanjima rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam. Prema analizi Njemačkog turističkog udruženja “DRV” skoro 2 miliona Njemaca je bilo na kružnim putovanjima brodom tokom 2012. godine (+7.1%). Njemci su zainteresovani i za kulturu, kulturne događaje i žele da uče tokom odmora, a ne samo da uživaju na plaži i suncu. Prošle godine ponudu Crne Gore prvi put je predstavio i jedan od najvećih turoperatora za kitesurfing na njemačkom govornom području „Kiteworldwide“, a NTOCG u saradnji sa predstavništvom u Frankfurtu će i u narednom periodu animirati specijalizovane turoperatore da uvrste crnogorsku ponudu u svoje kataloge.

Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo 34 722 turista iz Njemačke, što predstavlja rast od 6.3%, koji su ostvarili 190 827 noćenja, što je porast  od 3.1% u odnosu na 2012. godinu

Na štandu NTO CG, Turistička organizacija Tivta je predstavila svoju ponudu za ljeto 2014.godine zajedno sa LTO Bara, Budve, Herceg Novog,  Ulcinja, Cetinja, HG ”Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, hotel “The Queen of Montenegro”, kao i “Beppler and Jacobson”, turistička agencija “Globtour” i “Montenegro Airlines”.

Za propagandni materijal Tivta pokazano je veliko interesovanje, kao i zadovoljstvo zbog brojnih korisnih brošura.

Sajam turizma u Berlinu traje do 9. ožujka ove godine.