Preživio hraneći se insektima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 08. ožujka 2014. - 16:57
Autor: 

Mladi njemački turist koji se izgubio u nenaseljenom području australske divljine preživio je dva tjedna hraneći se insektima, objavila je u petak policija. Daniel Dudzisz (26) izgubio se u veljači hodajući između Windoraha i Jundaha, dva seoceta u središnjem dijelu Queenslanda, vrlo slabo nastanjenoj zoni u australskoj divljini. Pronašao ga je u četvrtak jedan vozač blizu Windoraha. Mladić se izgubio nakon što su ga zatekle poplave, česte u ovo doba godine u tom dijelu divljine, ispričao je on policiji.

Da bi preživio hranio se insektima.

"Da ga niste čuli na vlastite uši, a moji ljudi jesu, ne biste vjerovali", kazao je Mark Henderson, dužnosnik lokalne policije. "Šalio se rekavši da nikad nije bio gladan u australskoj divljini zahvaljujući obilju muha koje možete jesti a izvor su proteina, po njemu", dodao je policajac. Mladi Nijemac pješači mjesecima državama Novi Južni Wales i Queensland, istodobno redovito kontaktirajući lokalne vlasti za slučaj da se izgubi. Krenuvši 17. veljače iz Windoraha za Jundah, razdaljinu od 90 km, našao se blokiran između dvije zone poplavljene rijekom Barcoo.

 Kad su vlasti Jundaha ustanovile da nije stigao predviđenog datuma, pokrenuta je potraga iz zraka, uzalud. Mladić je kazao policiji da želi nastaviti svoj put kroz Sjeverni teritorij, još izoliranije područje od onog kojim je prošao.