Dubrovnik: počeo program predstavljanja pisaca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. srpnja 2014. - 11:33
Autor: 

Premijernom izvedbom predstave "Nekoliko zamišljenih prizora", prema romanu Alessandra Barica "Ocean more", večeras je na kupalištu Šulić u Pilama počeo program Dubrovačkih ljetnih igara na kojem se predstavljaju pisci pod naslovom naslovom "Pijesak dokle ti oko seže".

Program naslovljen po citatu "Pijesak dokle ti oko seže" iz romana "Ocean more" Alessandra Baricca publici će na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama, u šest večeri predstaviti četiri pisaca.

Program je počeo s "Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more" ostvaren u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, HNK Varaždin, Hrvatskog društva pisaca, Talijanskoga instituta za kulturu i talijanskoga Veleposlanstva u Zagrebu.

Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, a likovnu intervenciju Ivan Midžić.

Lik Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a u ulogama Naratora, Asistenta i Pijanista pojavljuje se Ivan Čuić.

Na programu je još jedna izvedba, u srijedu, 30. srpnja u kupalištu Šulić također s početkom u 23 sata.

Premijernoj izvedbi nazočio je i sam autor Alessandro Baricco, koji će svoju literarnu večer imati u četvrtak, 31. srpnja u 21,30 sati u palači Sponza, kad će govoriti o pisanju, baroknoj glazbi, svojoj školi kreativnog pisanja „Holden“ i drugim temama.

Ovo je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovoga, možda najpoznatijega i najcjenjenijega suvremnoga talijanskog pisca i autora jedanaest romana, od kojih su gotovo svi uspješnice diljem svijeta.