"Il volo" pobjednik 65. Sanrema

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 15. veljače 2015. - 11:19
Autor: 

Pobjednik 65. Festivala kancone i dobitnik Zlatnog lava San Rema je popularna grupa "Il volo" koja je izvela numeru "Grande amore". Oni će ujedno predstavljati Italiju na jubilarnom 60. Eurosongu krajem svibnja u Beču. "Il volo", Nek i Malika Ajane bili su najbolje plasirani nakon glasanja publike, demoskopskog i stručnog žirija. Novo glasovanje - koje je počelo 40 minuta nakon ponoći - odlučilo je pobjednika.

Od početka favorizirani "Il volo" čine Pjero Barone, Injacio Bosketo i Đanluka Đinoble. Tri mlada pop-operska tenora već šest godina dominiraju glazbenom scenom Italije, još od kada su postali trio tijekom popularnog glazbenog rijaliti šoua "Ti lascio una canzone" na RAI 1. Od te 2009., kada je najstariji Barone imao samo 16 godina, obišli su cijeli svijet, nastupali u najvećim koncertnim centrima i bili prvi talijanski izvođači koji su snimili album isključivo na engleskom jeziku. Iako su prije pet godina bili super-gosti Sanrema, ovog puta su se prvi puta na festivalu našli kao natjecatelji. Kad je riječ o laureatima zvaničnih priznanja Sanrema, Nek je dobio nagradu za najbolji aranžman, i nagradu novinara i kritičara, koja sada nosi ime Luća Dale, mladi reper Kaligola nagradu "Serđo Bardoti" za najbolji tekst, dok je nagrada kritike "Mija Martini" za najbolju interpretaciju pripala Maliki Ajane.

Ovogodišnji 65. Sanremo, čiji je umjetnički direktor, glavni selektor i voditelj bio Karlo Konti, već je prve večeri oborio sve rekorde s gledanošću većom od 49 posto, a uspjeh visokog "šera" ponavljao se iz noći u noć. Atraktivni gosti iz Italije i inozemstva bili su, praktično, jednako velike zvijezde kao i svaki od festivalskih natjecatelja.