Andrea Bocelli za Uskrs nastupa u Duomu, besplatni prijenos na YouTube kanalu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 08. travnja 2020. - 16:16
Autor: 

Na Uskrs u nedjelju crkve će, zbog pandemije koronavirusa, biti prazne. Ipak, u milanskoj katedrali Duomo napraviti će se jedna iznimka i to za Andreu Bocellija koji će u toj slavnoj katedrali u nedjelju održat koncert. Koncert će započeti u 19 sati i moći će ga se gledati na Bocellijevom YouTube kanalu.

Bocellija će prilikom izvedbe pratiti jedino Emanuele Vianelli na crkvenim orguljama dok u publici, naravno, neće biti nikoga. Koncert je nazvan „Bocelli: Music for Hope” i za njega ovaj pjevač neće dobiti honorar. „Drago nam je da je Andrea Bocellli prihvatio naš poziv“, izjavio je gradonačelnik Milana Giuseppe Sala istaknuvši kako će ovogodišnji Uskrs biti drugačiji zbog pandemije dodajući kako će nevjerojatan glas Andree Bocellija zagrijati srca ljudi u Milanu, Italiji i cijelom svijetu.

„Vjerujem u snagu zajedničke molitve“, naveo je Bocelli u službenoj izjavi. „Vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svatko – bio vjernik ili ne – treba u ovom trenutku“. Osim ovog koncerta, Bocelli je prije tri tjedna pokrenuo GoFundMe kampanju za prikupljanje financijskih sredstava kojima bi bolnice kupovale zaštitu za medicinske radnike. Cilj kampanje je 150 tisuća eura, do sada je prikupljeno 132 tisuće eura.

Izvor: nacional.hr