Vrmac šampion

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. travnja 2019. - 9:30
Autor: 

Sinoć su u bućarskoj hali Kalimanj odigrani posljednji mečevi ovogodišnje Zimske lige, nakon čega je u organizaciji Boćarskog saveza Tivta priređena dodjela pehara za 3 prvoplasirane ekipe kao i koktel za sve sudionike  i ljubitelje ovog sporta.

Ekipa Vrmca je po prvi put osvojila pehar za najbolju ekipu u ovoj već tradicionalnoj ligi, u kojoj je ove godine sudjelovalo  svih 11 ekipa iz Tivta, a pehar im je uručio Dragan Popadić, direktor Radio Tivta.

Palma 1 je bila druga, ekipa Kalimanjca 1 trećeplasirana, a pehare je ovim ekipama uručio Miljko Samardžić, predsjednik Skupštine Boćarskog saveza Tivta.

Prisutne je na ceremoniji pozdravio Ilija Janović, potpredsjednik Općine  Tivat i predsjednik Boćarskog saveza Tivta: ,,Izražavam zadovoljstvo ovogodišnjom Zimskom ligom,  koja je donijela zanimljive susrete, fer i sportsko ponašanje. Ovo je bila i prilika za afirmaciju mladih bućara. Liga je odličan uvod za državne lige koje slijede. Malo je sportova u Tivtu koji se mogu pohvaliti da se svake sedmice takmiči 70-ak sportista."