U Tivtu održan Sajam sporta 2020.

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 07. ožujka 2020. - 9:04
Autor: 

Više od 150 sportaša iz preko 50 klubova iz Tivta, Kotora, Cetinja, Herceg Novog i Budve sudjelovalo je na jučerašnjem Sajmu sporta posvećenom Danu reprezentacije Crne Gore. Manifestaciju pod sloganom „Reprezentacija u srcu“ organizirali su Ministarstvo sporta i mladih i Općina Tivat s ciljem afirmacije sporta, jačanja kulta reprezentacije i promocije rezultata crnogorskih sportaša. Sportaši i sudionici su prezentirali sportske discipline kojima se bave, ali i svoj rad i svoje uspjehe.  Na poziv sekretarke Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Općine Tivat, Darke Ognjanović, manifestaciju su simboličnom šutiranjem na koš i šahovskim potezom otvorili ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Općine Tivat, dr. Siniša Kusovac, domaćin manifestacije.

Kako je kazao predsjednik dr. Siniša Kusovac, naši su reprezentativci ostvarili vrhunske rezultate, i time su našu zemlju učinili prepoznatom i  ponosnom.

"Sam naziv sajma 'Reprezentacija u srcu' govori za sebe, da svaki čovjek i svako dijete koji se bave sportom imaju samo jedan cilj - dobiti poziv od reprezentacije, jer to je jedan vrhunac za jednog sportistu. Ne kažu bez razloga da sport pomjera granice i svijet. Mi vama želimo da svojim radom, trudom, upornošću i mentalnom snagom promijenite svijet i pomjerite granice. Opština Tivat stvara preduslove djeci da upravo tako, i na takav način rade", poručio je predsjednik Kusovac okupljenima.

Prema riječima ministra sporta i mladih Nikole Janovića, Tivat šalje jednu izuzetno moćnu i snažnu poruku, poruku, koju može poslati jedino sport - Da smo zajedno i da smo ujedinjeni prema našoj državi i ljubavi prema reprezentaciji.

„Drago mi je što danas imam priliku da se družim sa našim sportistima I sportskim radnicima iz primorskih gradova kao I Prijestonice. Posebno mi je drago što su tu danas I sportski klubovi iz mog rodnog Kotora. Kada smo razmišljali kako sajam treba da izgleda, odnosno šta je to što želimo da dobijemo od ovakve manifestacije, odgovor se postavio sam a to je da probudimo sportiste I reprezentativce u našoj djeci. Probuditi u djetetu ljubav prema nečemu zdravom kao što je sport je plemeniti čin, a ako uz to još dodamo da razvijamo ljubav kroz reprezentaciju I prema sopstvenoj državi, e onda je to pravi pogodak“, istakao je Janović.

On je podsjetio i da je Crna Gora danas vodeća država u regiji kada su posrijedi premije, novčane nagrade i stipendije za sportaše. Janović je posebno ponosan na činjenicu da je Crna Gora ove godine u šest nacionalnih selekcija i četiri kolektivna sporta bila po prvi put plasirana na europskim i svjetskim  prvenstvima.

Sajmu su nazočili i predsjednici Općine Budva Marko Carević i Cetinja Aleksandar Kašćelan, te predstavnici općina Kotor i Herceg Novi.

Foto: Općina Tivat / Miko Đuričić