Triatlon utrka Ocean Lava Montenegro

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. svibnja 2019. - 9:23
Autor: 

U nedjelju,  12. 5. 2019., s  početkom U 7 sati će  u organizaciji Triatlon kluba Multisport akademija Mayer u Kotoru biti održano četvrto izdanje međunarodne triatlon utrke Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije natjecanja, koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Ova triatlon trka u dugoj distanci „half Ironman“ obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Potvrđen je dolazak više od 600 triatlonaca iz 40 zemalja što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaljeva i države kao turističke i sportske destinacije.

„S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatoriju Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor - Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru očekujemo i veliki broj medija koji će na svoj način dati doprinos ovom sportskom događaju.

Na sajtu manifestacije www.oceanlava.me, kao i na facebook stranici www.facebook.com/oceanlava.me/ biće predstavljeni rezultati, zatim veliki broj fotografija i video zapisa koje možete iskoristiti za što bolje informisanje vaših gledalaca, čitalaca i slušalaca.

Na facebook stranici možete saznati i podatke vezane i za livestream koji bi trebalo da krene u nedjelju od 6 sati i traje sve do 15 sati. Svečano otvaranje zakazano je za petak, 10.5. od 20 sati, u subotu je na program dječja trka, https://www.oceanlava.me/kids- race/, za koju se prijavilo preko 500 dječaka i djevojčica dok u nedjelju očekujemo da se u ciljnoj ravnini pobjednik takmičenja pojavi nešto prije 11 sati. Očekuje se i učešće više od 250 volontera, koji će biti podrška takmičarima i organizatorima“ – poručuju organizatori.