Tivat i Crna Gora dobili organizaciju EU prvenstva za klasu Laser

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. studenog 2018. - 11:29
Autor: 

Radosna vijest je stigla za sve ljubitelje jedrenja u Crnoj Gori. Crna Gora i Tivat su na Generalnoj skupštini Europske asocijacije za olimpijsku klasu Laser (EurILCA), koja je održana u Varšavi proteklog vikenda, dobili organizaciju Europskog prvenstva.

U konkurenciji Italije i Grčke, Crna Gora i Tivat su dobili 13 od 24 glasa, a smotra najboljih jedriličara Starog kontinenta do 21 godine, u olimpijskim klasama bit će organizirano 2021. godine. Za pobjednička postolja na šampionatu Europe, borit će se jedriličarke u klasi Laser Radial, odnosno jedriličari u klasi Laser Standard.

 Precizan datum održavanja Europskog prvenstva bit će ustanovljen tijekom proljeća kada će predstavnici EurILCA posjetiti Crnu Goru i Tivat, nakon čega će biti odlučeno hoće  li će borbe za medalje početi 1.6. ili 20. 8. 2021. godine.

 Nema nikakve dileme da će organizacija Europskog šampionata biti od ogromnog značaja kako za promociju i unapređenje jedrenja u Crnoj Gori, tako i za unapređenje i promociju Crne Gore kao turističke destinacije. Tivat i Crna Gora će naredne godine biti organizatori 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju, što će biti istinski spektakl u zaljevu i sjajna uvertira za Europski šampionat koji slijedi.