Stopostotni pred EuroBasket: Hrvatska je svladala i Izraelce

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 29. kolovoza 2015. - 9:05
Autor: 

Devet od devet Hrvatska košarkaška reprezentacija sjajnom igrom u drugom poluvremenu srušila je Izrael u pripremnoj utakmici za EuroBasket u Areni (86-76).

I bez ozlijeđenih Marka Tomasa, Bojana Bogdanovića te Darija Šarića, koji je na treningu dobio udarac u oko i pauzirat će dva do tri dana, hrvatska košarkaška reprezentacija došla je do pobjede u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči EuroBasketa. Pred oko 3500 ljudi u zagrebačkoj Areni Perasovićevi su izabranici slavili rezultatom 86-76.

Utakmica je počela u izjednačenom ritmu, a Mario Hezonja dobio je tri brze osobne pogreške pa je morao na klupu. Nakon prvih deset minuta imali smo minimalnu prednost 18-17, a onda su počeli problemi.

Izraelci su u prve tri minute druge dionice serijom 5-0 otišli na 26-23 i dobrom igrom Ohayona i Fischera, potom i Yvzorija, koji je zabio tri trice, na veliki odmor otišli na vrlo dobrih 43-32.

Hezonja se u nastavku vratio na parket i, uz Krunu Simona, pokrenuo Hrvatsku koja se vratila u egal dvije minute prije kraja treće četvrtine. Izraelci su u zadnju četvrtinu ponijeli +2, a onda je krenuo uragan domaćina.

Damjan Rudež i Rok Stipčević dalekometnim šutevima preokrenuli su vodstvo na stranicu Hrvatske, a kad se tome pridodao i Luka Žorić, već je Hrvatska imala +9 (75-66) i tu je bio kraj priče.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Damjan Rudež i Rok Stipčević s 15 poena. Roko Ukić dodao je 12, a Tomić i Simon po 11.

U drugoj utakmici dana Bosna i Hercegovina uz 19 koševa Andrije Stipanovića pobijedila je Estoniju 85-76 i turnir završava na drugom mjestu s omjerom 2-1, iza Hrvatske koja ima 3-0.

Prvu utakmicu u skupini C EuroBasketa u Areni Hrvatska igra u subotu, 5. rujna s početkom u 21 sat protiv Slovenije. U istom terminu slijede utakmice protiv Grčke (6. rujna), Makedonije (8. rujna) te Nizozemske (9. rujna), a posljednju utakmicu prvog kruga igramo protiv Gruzije 10. rujna u 18 sati.