Starogodišnja regata - Svjetsko prvenstvo bokeških jedriličara i vjetropira

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. prosinca 2022. - 16:30
Autor: 

Sekcija krstaša JK Delfin i ove godine, shodno kalendaru Crnogorskog jedriličarskog saveza, u Tivtu,  31.12.,  organizira Strarogodišnju regatu, „Svjetsko prvenstvo bokeških jedriličara i vjetropira“. U pitanju je sportsko-revijalni događaj, posljednja jedriličarska fešta u godini, koja za cilj ima druženje naroda morskog Boke kotorske, ali i promociju našeg zaljeva kao izuzetne nautičke destinacije tijekom cijele godine.

„Delfinova fešta, koja se na inicijativu entuzijaste i jedriličara Dejana Farkaša organizuje od 2017.godine, prošle je godine uslijed situacije sa korona virusom bila jedini praznični program u Tivtu, koji je izazvao interesovanje kompletne zajednice.  Ovogodišnje izdanje, povjereno članu Upravnog odbora JK Delfin, Antonu Lukoviću, dogodiće se isključivo na moru, ali će Tivćani i gosti još jednom dobiti jedriličarsku pozornicu ispred same gradske rive Pine, gdje je u planu postavljanje takmičarskog polja. Svakako, napominje Luković, sve će kao i uvijek zavisiti od vjetra“.

„Regata počinje promenadom plovila, koja će se okupiti u akvatorijumu ispred Delfina na Seljanovu. Plan je da se u 11 sati uputimo prema Pinama i učinimo đir duž obale do Kalimanja, što će trajati do 13 sati, kada je planiran start takmičenja. Ukoliko ne budemo imali sreće sa uslovima za jedrenje, što je situacija koja nam se često dogodi 31.decembra, predvidjeli smo alternativnu zabavu- formiranje ostrva od jedrilica i brodova i morsku feštu ispred gradske rive. Ukoliko nas vjetar ispoštuje i da nam priliku za nadmetanje, dodjela nagrada najboljima biće posebna atrakcija- svojevrstan umjetničko-sportski performans o kojem u ovom trenutku nećemo više otkrivati,“ objašnjava Luković.

Finale događaja je Starogodišnji objed, koji sudionike  i prijatelje regate očekuje u prostorijama JK Delfin od 15 sati.

I ovogodišnje izdanje Starogodišnje regate realizira  se uz podršku kompanije UNA Montenegro, a podršku događaju pružaju Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat i Radio Tivat.