Reprezentacija Crne Gore na 51. Balkanskom prvenstvu u jedrenju

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. rujna 2018. - 8:12
Autor: 

Jučer je počelo 51. Balkansko prvenstvo u jedrenju,  koje  se održava na grčkom otoku Hios. Reprezentacija Crne Gore ima  jedriličare u klasama Laser Standard, Laser 4.7. i klasi Optimist. Pravo da brane ugled Crne Gore izborili su natjecatelji  Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, na osnovu kriterijskih  regata tijekom cijele godine. Zajedno s  jedriličarima iz Crne Gore na Hios su stigli momci i djevojke koji će jedriti pod zastavom zemlje domaćina Grčke, zatim Rumunjske, Bugarske, Srbije, Turske, Makedonije i Cipra.

Prvog dana natjecanja poslije tri regate, najviše razloga za zadovoljstvo je imao Ilija Marković. Mladi i izuzetno talentirani Ilija Marković je u olimpijskoj klasi Laser Standard  zauzeo odlično četvrto mjesto u konkurenciji sa starijim i iskusnijim momcima iz Grčke i Bugarske. Na osnovu prikazanog tijekom prvog dana jedriličar Crne Gore, iz JK „Delfin“ iz Tivta, može da se nada osvajanju medalje iako ima samo 16 godina. Prvo mjesto drži domaći jedriličar Dimitirs Papadimitriju, drugi je Bugarin Luben Tenekidzev, a treći Grk Anastosios Panajotis. Marković je tijekom tri regate bio šesti, četvrti i treći.

Ostalo je još mnogo do subote kada se završava šampionat Balkana, tako da Ilija na osnovu prikazanog zaista ima čemu da se nada. Iako je ponovo najmlađi sudionik na natjecanju, kao i nedavno na Svjetskom šampionatu u danskom Arhusu.

Stefan Anđelić i Danilo Jončić, također članovi reprezentacije Crne Gore, su prvi dan natjecanja i tri regate, odradili veoma dobro u jakoj konkurenciji. Anđelić će u srijedu krenuti kao 25-ti, dok će Jončić startati s 28-og mjesta.

U klasi Optimist,  koja je osnova u svijetu jedrenja i od koje sve počinje, Crna Gora ima šest predstavnika u konkurenciji više od 100 jedriličara. Konačni rezultati nakon prvog dana su: Nikola Golubović 44., Petar Klakor je 48, Pavle Musić 49, Marko Ljubojević 60, Andrija Marković 66. i Vasilije Kurbanović 67.

 

Općina Tivat,  Porto Montenegro,  MNE Luštica Bay i kompanije iz Tivta Capital Concept, Livaja auto centar i Popović auto shop omogućili su sudjelovanje  crnogorske reprezentacije na 51. Balkanskom prvenstvu.