Pripreme za Europsko prvenstvo

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. siječnja 2020. - 8:57
Autor: 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u srijedu u Zagrebu te odmah krenula u Poreč, gdje će odraditi posljednji dio priprema za Europsko prvenstvo, koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji od 9. do 26. siječnja.

Reprezentacija se konačno kompletirala jer su se priključili i igrači koji nastupaju u Njemačkoj tako da će izbornik Lino Červar napokon moći početi uigravati ekipu prema svojim vizijama i željama. Ostaje žaljenje što u tim pripremama, ali i na Euru neće moći računati na trojicu igrača koji su se ozlijedili - Lovru Mihića, Frana Miletu i Luku Šebetića - što bitno mijenja planove i ideje izbornika Červara kada je igra u pitanju, a posebno obrana. Naime, barem dvojica od njih trojice našla bi svoje mjesto u ekipi koju će hrvatski izbornik odvesti u Graz na prvi krug Europskog prvenstva.

Kapetan Domagoj Duvnjak je uoči odlaska u Poreč rekao da je spreman za nastup na EP-u.

"Grupa izgleda lakša na papiru, ali to nije tako, mislim da je jako nezgodna i da su jako teške utakmice. Kao i svake godine, ponavljam da je prva utakmica najteža, ova s Crnom Gorom. Ja sam zdrav i jedva čekam početak", rekao je Duvnjak.

U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču igrat će se i Croatia kup, na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar. Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak, 3. siječnja, susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja, u 16.50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir završava u nedjelju, 5. siječnja, susretom Hrvatska - Katar koji također počinje u 16.50 sati.

Hrvatska će u prvom krugu EP-a igrati u Grazu s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.
 

Popis igrača za treću fazu priprema:
Marin Šego – Montpellier 
Matej Ašanin – PPD Zagreb
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Vlado Matanović – Gorenje Velenje
David Mandić – PPD Zagreb
Valentino Ravnić – PPD Zagreb
Željko Musa – Magdeburg
Marino Marić – Melsungen
Marin Šipić – PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – Leipzig
Josip Šarac – Celje PL
Matej Hrstić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barcelona
Igor Karačić – Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged
Josip Vekić – PPD Zagreb
Ivan Martinović – Hannover-Burgdorf