Počinje vaterpolo plivački kamp „Treniraj kao šampion“

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 23. srpnja 2021. - 10:56
Autor: 

Osnove vaterpola i plivačkog sporta, savladavanje vještina, timski rad i zdrav način života bit će predstavljeni tijekom m Ljetne interaktivne škole i kampa za djecu koji se održava od 26. 7. do 31. 7. u Luštici Bay.

Proslavljeni crnogorski vaterpolisti Damjan Danilović i Vjekoslav Pasković osvajači zlatne medalje na Europskom šampionatu u Španjolskoj 2008. godine vodit  će predstojeću Ljetnu interaktivnu školu i vaterpolo plivački kamp u Luštici Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, polaznici kampa će tijekom sedam dana, od 26.7. do 31. 7., pohađati osam treninga i savladati osnove vaterpolo i plivačkog sporta, učiti se timskom radu i zdravim stilovima života.

Suradnju s uspješnim crnogorskim vaterpolistima obilježit će i Ljetna interaktivna škola u kojoj će biti održana predavanja iz oblasti nutricionizma u sportskom životu i sportske medicine, te kreativna radionica Omladinskog kluba Tivat, koje će voditi dr. Jelena Milutinović i Iva Čelanović.

Na zatvaranju kampa, u nedjelju, 1. 8., bit će odigrana finalna utakmica 4x4 na plaži Almara, a publika će moći  uživati  u nadmetanju velikih imena iz vaterpolo sporta uključujući bivše šampione iz Malage i aktivne crnogorske vaterpoliste. Nakon utakmice, na plaži će biti priređeno druženje s vaterpolistima uz zvuke dobre glazbe  i ambijent Almara plažnog bara i restorana. Utakmica će biti otvorena za sve goste i posjetioce.

Nekadašnji član crnogorske reprezentacije, osvajač zlatne europske medalje u španjolskoj Malagi, 2008. godine, Vjekoslav Pasković je tri puta sudjelovao  na Olimpijskim igrama (Peking 2008., London 2021., i Rio de Žaneiro 2016.), a za reprezentaciju je odigrao 224 utakmice i postigao 172 gola.

Danilović koji je sa 15 godina postao član prvog tima Primorca u rodnom Kotoru, bio je član više ekipa koje su osvajale državno prvenstvo i pehara, a također je osvojio francusko nacionalno prvenstvo 2008. sa suigračima iz Marseja, u Rimu 2011. godine. Bio je dio reprezentacije koja je osvojila najsjajnije europsko odličje – zlatnu medalju u Malagi 2008. godine

„Uvijek je zadovoljstvo udružiti snage da djecu usmjerimo na sport kao jedan od najzdravijih životnih stilova i najboljih načina za podsticanje druženja i pravilnog razvoja mladih. Naše iskustvo pokazuje da upornost, njegovanje talenta i posvećenost donose zlatna odličja i rezultate koji ispunjavaju velikim ponosom ne samo nas nego i cijelu naciju, te vjerujemo da će u ovom kampu stasavati i neke nove „ajkule“ crnogorske reprezentacije“, istakli su Pasković i Danilović.

Vaterpolo kamp je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom „Treniraj kao šampion". Pored stjecanja  strateških i taktičkih vještina, u kampu će biti potican razvoj i jačanje duha i odgovornog odnosa prema sportu kao i principima pravilne ishrane naročito sportista. U program će biti uključeni specijalisti medicine u sportu, psihologije kao i agencija koja se bavi razvojem kognitivnih sposobnosti kod djece. Cijena kampa je 150 eura, podrazumijeva treninge, sportske i edukativne radionice kao i užinu tijekom radionica.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerice za razvoj projekta u Luštici Development, ovakva inicijativa je polazna točka razvoja vaterpolo duha na Luštici, a dio je šireg programa koji ima za cilj  promociju sportskih aktivnosti u Luštici Bay.

„Namjera kompanije je da na ovaj način omogući zbližavanje mladih naraštaja sa njihovim uzorima jer vjerujemo da su ulaganja u djecu najbolje investicije koje se višestruko vraćaju zajednici. Istovremeno, kroz inicijativu „Treniraj kao šampion“, Luštica prepoznaje razvoj sportskih sadržaja kao bitnu komponentu razvoja projekta, koji će se nastaviti u budućnosti. Vjerujemo da će na ovaj način mladi talenti biti podstaknuti da se bave sportom koji je dio tradicije ovog podneblja i krenuti koracima njihovih trenera u osvajanju nekih novih zlatnih medalja“, priopćila  je Starčević.  Polaznici kampa moraju biti plivači, uzrasta od osam do 15 godina a prijave mogu poslati putem e-mail adrese kids.club@lusticabay.com ili pozivom na broj 067108750.

U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, od 2. do 8. 8. na novoizgrađenom košarkaškom terenu u naselju Luštica Bay Centrale biće održan i košarkaški kamp koji će voditi proslavljeni košarkaš svjetskog renomea Vlade Divac.