'Ovo je Božji dar. Medalja je za sve koji se ne predaju u životu'

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. - 8:57
Autor: 

Ja bih spavala sa zastavom, tako je lijepo imati je opet, počela je Blanka Vlašić intervju nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s preskočenom visinom od 201 centimetra.

- Početak natjecanja nije ni na što ukazivao, tako sam se loše osjećala. Prvi put u svojoj karijeri nisam uspjela zaspati popodne. Što god bilo, grmilo, sijevalo, padali pingvini, uvijek sam uspijevala, ali ne i ovdje. Teško je iščekivati natjecanje u nesigurnosti. Trenirala sam samo lijevu nogu, desnu sam štedjela i zato se dogodio neuspješan pokušaj na 192 centimetra - govorila je Blanka u suzama.

Malo tko vjerovao je da će se Blanka vinuti tako visoko i vratiti na sam svjetski vrh već u Pekingu. Pa čak nije ni ona sama.

- Ono što se danas dogodilo je Božji dar. Ovo ništa nije bilo od mene, nisam mislila da vrijedim za medalju, ali Bog je milostiv i čuje molitve. Hvala svima koji su molili za mene.

- Voljela bih ovu medalju, jer iza sebe imam puno borbi koje nitko nije vidio, puno suza i teških noći i dana, terapija i svega, posvetiti ljudima koji se nikad ne predaju u životu, koji se dižu koliko ih god život baci na koljena. Posebno je posvećujem malom Anti, on je nećak žene moga brata, bore se on i njegova i obitelj (s teškom bolešću, op.a.). Svoj djeci kao što je Ante posvećujem ovu medalju, kao i gospođi Mariji Klisuri, mojoj vjernoj navijačici koja je nedavno preminula. Bila je srcem i dušom uz mene, ovo je za nju - nastavila je Blanka u emotivnom tonu.

Nakon pogreške na 192 centimetra, Blanka je nepogrešivo išla preko 195, 197, 199 i - naposljetku - 201 centimetra.

- Počela sam uživati nakon 197, rekla sam si "Aj, dobro je, skočila sam najbolji rezultat sezone". Mislila sam "Ajde, neću ići doma nakon ovoga". Onda 199, ali htjela sam preko dva metra. 203? Osjećala sam da ga imam, ali fali mi skokova i specifične spremnosti. Tata i Bojan napravili su odličnu stvar i koncipirali pripreme tako da budem sposobna doći ovdje i napraviti malo veći broj skokova.

- Svako natjecanje na kraju je drugačije. Koliko god imala velikih natjecanja u karijeri, svako je u drugačijim okolnostima. Kao što je Daegu meni puno draži neko neka druga natjecanja u kojima sam osvojila zlato, tako će mi i ovo ostati jedno od ljepših sjećanja. To ne znači da ću prestati težiti zlatima, ovo je potvrda da ne odustajem i da ne prestajem davati što mogu. Pozdravljam sve u Hrvatskoj i hvala svima koji su vjerovali u mene, obitelji i svima! - zaključila je viceprvakinja svijeta u skoku u vis za HRT.

Blanka slijeće u zagrebačku zračnu luku u ponedjeljak 31. kolovoza u 18:10 sati letom iz Beča, dok će u Splitu biti u 22:45 sati.