Otvoreno prvenstvo Crne Gore ovoga vikenda

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. lipnja 2021. - 17:00
Autor: 

U akvatoriju zaljeva Trašte, u organizaciji Crnogorskog jedriličarskog saveza i JK Delfin Tivat i domaćinstvu Luštica Bay, ovog vikenda se jedri Otvoreno prvenstvo Crne Gore za klase Optimist i Laser (ILCA). Osim domaćih jedriličara, na natjecanju koje će se održati od 4.6 do 6.6. nastupit će i predstavnici Hrvatske i Francuske.

Ususret najvećem natjecanju  u povijesti crnogorskog jedrenja- Otvorenom prvenstvu Evrope za klasu ILCA (Laser) do 21 godine (EECU21 2021.), koje se u akvatoriju zaljeva Trašte jedri od 9. do 16.6., gosti koriste priliku da se upoznaju sa izuzetno atraktivnim regatnim poljem, koje je postalo dostupno zahvaljujući obalnoj infrastrukturi marine Luštica Bay.

S izuzetnom dinamikom vjetrova i izazovnim strujama, uvala Trašte nudi fantastične uvjete za jedrenje, koje već nekoliko godina koriste naši najtrofejniji jedriličari, ali i najmlađi natjecatelji  domaćih klubova, koji će ovdje biti okupljeni na državnom prvenstvu po treći put.

"Crnogorsko jedrenje odavno bilježi značajne rezultate na međunarodnoj sceni, a predstojeća takmičenja su, vjerujemo, samo uvertira u pozicioniranje naše na mapu značajnih takmičarskih, ali i generalno jedriličarskih destinacija Jadrana i Mediterana," poručuju organizatori.