Otvorena sezona skijanja na Sljemenu: Maze starta prva na Svjetskom skijaškom kupu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. siječnja 2015. - 9:37
Autor: 

Prije nekoliko dana s radom je službeno počela Vučnica Bijela na Bijeloj (Činovničkoj) livadi, čime ujedno i službeno počinje skijaška sezona 2014./2015. na Sljemenu.

U tijeku su pripreme staza za održavanje utrka Svjetskog skijaškog kupa "Vip Snow Queen Trophy 2015. - Zagreb / Sljeme" 4. i 6. siječnja.

Skijalište će biti ponovo otvoreno nakon održavanja Svjetskog skijaškog kupa, a ako budu stvoreni svi uvjeti za sigurno skijanje, za građanstvo će se otvoriti i ostale staze.

S tim u vezi, vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze prva će startati u prvoj vožnji jubilarnog 10. izdanja slaloma na zagrebačkom Sljemenu, nakon nje niz stazu će se spustiti Šveđanka Maria Pietilae-Holmner, a sa startnim brojem tri krenut će Austrijanka Nicole Hosp.

Posljednja pobjednica na Sljemenu, koja je slavila 2013. godine, 18-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin krenut će sa startnim brojem sedam, dok će vodeća slalomašica u Svjetskom kupu, Šveđanka Frida Hansdotter ima startni broj pet.

Na slalomskoj utrci danas će nastupiti i četiri hrvatske predstavnice, Leona Popović ima startni broj 51, Iva Mišak 59, Saša Tršinski 65, a Matilda Šola 67 u konkurenciji 68 skijašica.

Prva vožnja slalomašica počet će u danas u 10 sati, a druga u 12,45.

Nakon utrke slalomašica na programu će biti i humanitarna utrka legendi.