Održana „Martovska trening regata“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. - 9:33
Autor: 

U Tivtu je ovoga vikenda održana Martovska trening regata 2019. za klase Laser i Optimist. Na regati su sudjelovali  jedriličari iz JK Lahor, JK Jugole Grakalić i JK Delfin. Uvjeti  za jedrenje su bili izuzetni, sunčano vrijeme i jugozapadni vjetar jačine 10 do 12 čvorova. Regata je specifična po tome što su jedriličari pored izazova u nadmetanju na moru imali i teoretski dio kada su i jedriličari i treneri razmjenjivali iskustva i ukazivali na dobre momente, ali i slabosti u pokazanom na regatnom polju, a sve u cilju unapređenja vještine jedrenja.

Nakon 5 odjedrenih regata u dva dana, najboljima su dodijeljeni trofeji na terasi JK Delfin. U klasi Laser Standard juniorima je izazov pružio olimpijac Milivoj Dukić. Dukić je jedrio samo dvije regate u nedjelju, u cilju u obje bio prvi i ukupno se plasirao na treće mjesto. Prvi je  Ilija Marković, JK Delfin, a drugi Luka Ognjanović, JK Lahor. U klasi Laser 4.7 postolje su zauzeli jedriličari iz JK Delfin. Prvi je Nikola Golubović, drugi je Danilo Jončić i treći Stefan Andjelić

U klasi Optimist u generalnoj konkurenciji prvi je već nenadmašni Pavle Musić, drugi je Viktor Lesjak i treći Petar Klakor. Viktor je prvi u konkurenciji do 12 godina, Petar je drugi i Andrija Marković je treći, i svi su iz JK Delfin. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto je osvojila  Romina Racković, drugo Nina Strahinja, obje iz JK Lahora a treća je Tea Čelanović, JK Delfin.