Održan drugi Bokeški polumaraton

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. prosinca 2022. - 16:35
Autor: 

U Tivtu i Kotoru  uspješno je održan drugi Bokeški polumaraton. Bernard Wambua iz Kenije pobjednik je drugog Bokeškog polumaratona. On je stazu od Tivta do Kotora pretrčao za 1 sat i tri minuta. Peter Njuru iz Kenije bio  je drugi, a Celestin Ndimumana iz Burundija treći.

Željko Dabović je najbolji natjecatelj iz Crne Gore,  dok je najbolja natjecateljica Slađana Pejović.

Utrka je počela u 11 h,  sa šetališta Pine u Tivtu i zvanično je otvorio predsjednik Općine  Tivat Željko Komnenović.

„Veliko mi je zadovoljstvo da otvorim drugi Bokeski polumaraton koji organizujemo sa puno entuzijazma. Zaista je lijepo vidjeti ovoliko takmičara iz 26 drazava. Nadam se da se lijepo osjecate u našem gradu. Mislim da ce nas i vrijeme poslužiiti. Zato uživajte u trci. Proglašavam otvorenim drugi Bokeški polumaraton” – rekao je Komnenović.

Stazu dugu 21.1 km od Tivta do Kotora, istrčao je i potpredsjednik Općine  Tivat Goran Božović.

“Mislim da je svakome u Crnoj Gori sada već jasno da smo stvorili vrhunski sportsko – turistički brend u Tivtu i Boki. U periodu prednovogodišnjih praznika mi pravimo vrhunski sportski događaj najbolji ovog tipa u Crnoj Gori. Zahvaljujući ovoj manifestaciji i njenoj masovnosti mi imamo u Tivtu u velikoj mjeri popunjene smještajne kapacitete“,  istakao je Božović.

Kristijan Sindik direktor  utrke kazao je da je drugo izdanje Bokeškog polumaratona više nego uspješno realizirano  prvenstveno,  jer je zabilježen veliki rast u broju sudionika  i posjećenosti manifestacije.

„Samo na polumaratonu učešće je uzelo oko 1200 takmičara iz 26 zemalja svijeta. Mislim i da je termin održavanja polumaratona pravi, jer ljudi vole da posjete Boku i tokom decembra. Sama staza pored toga što je brza i pogodna za postizanje rekorda, ona je i jako atraktivna jer se skoro pa cijelom trasom trči uz obalu mora“, istakao je Sindik.

Naredne godine u Boki je planirano održavanje maratona za što već sada imaju preko 150 prijavljenih natjecatelja, zaključio je Sindik.